8 descoperiri revoluționare pentru diabetici

 Cei 400 de milioane de bolnavi de diabet din lume trăiesc în plină revoluție medicală. Noi tratamente, insuline sau kituri de administrare apar zi de zi. Sunt însă și descoperiri și prototipuri care schimbă cu totul regulile în diabet, mulțumită eHealth.

Lentilele de contact Google. Chiar dacă a înghețat proiectul ochelarilor, Google înaintează rapid cu cel al lentilelelor inteligente de contact. Asta și grație parteneriatului cu Novartis. Lentilele măsoară, între altele, și nivelul permanent al glucozei din lacrimi.

BN-DR740_1novar_G_20140715064532

Aplicații smartphone. Aplicații care să informeze, să reamintească de tratament sau doar să distreze sunt foarte apreciate de bolnavii de diabet. Austriecii de la MySugr au dezvoltat mai multe astfel de aplicații de tip joc, din care una pentru copiii bolnavi.

Citește și: Cele mai bune aplicații medicale

Acces la datele celorlalți pacienți. Diabeticii sunt astăzi mai puternici. Databetes este o baza de date cu datele cheie ale mai multor mii de pacienți, în așa fel încât oricine poate înțelege nivelul glicemiei sau a altei măsurători importante prin prisma altora ca el. Pacienții se pot ajuta unul pe altul și își pot acorda suport în momentele dificile.

Pancreas bionic. Un aparat care închide practic circuitul insulinei. Aparatul măsoară continuu nivelul glucozei din sânge și decide să elibereze, când e nevoie, cantitatea exactă de insulină cu efect rapid.

Scannere pentru alimente. Din Canada, TellSpec vine cu un scanner care poate spune câte componente sunt intr-un aliment anume și câte dintre ele au alergeni sau sunt ele insele alergice.

Citește și: 14 senzori inovativi în sănătatea digitală

Dispozitive inteligente de băgat în buzunar. Când ai diabet te obișnuiești repede să cari cu tine teste, medicamente, seringi, asa ca tot ceea ce încape în buzunar te ajută să duci mai puțin. Astăzi exită kituri prototip de mărimea unei brichete, care conectate la smartphone te ajută în tot ce înseamnă medicație și management al bolii.

Senzori de monitorizare fără fir. Abbott a dezvoltat deja un astfel de monitor ce transmite continuu nivelul glucozei.

digital_tattoo-630x420

Tatuaje digitale. O noutate absolută datorată miniaturizării, sunt senzori ce pot fi lipiți pe piele, capabili să transmită semnale unor dispozitive medicale sau telefonului mobil inteligent.

Iar lista aceasta primește periodic adăugiri, în timp ce unele dintre noutăți (de exemplu, serviciile medicale digitale), devenind un lucru relativ obișnuit, ies din ea și se așează în cetegoria lucrurilor obișnuite pentru Sănătatea în Era digitală.