Cele mai bune aplicații medicale din 2014

O sinteză utilă pentru domeniul mHealth care completează evoluția eHealth în 2014, anul cu cele mai mari investiții în acest domeniu, din toate timpurile.

2014 a fost anul în care s-au realizat cele mai mari investiții în domeniul eHealth, investiții care se regăsesc și în aplicațiile și dispozitivele din catagoria mHealth care au fost lansate sau care și-au cucerit un bun renume în 2014. Cele mai multe dintre aplicațiile enumerate sunt disponibile pentru toate platformele: iPhone, iPad și Android. Toate aplicațiile enumerate sunt gratuite, cu excepția unueia singure.

JAMA a lansat Medical Image Challenge. Aplicația este detinată medicilor și este o fărmă excelentă de schimb de experiență în domeniul medical. Cazurile prezentate sunt succinte dar datele sunt suficiente pentru a înțelege fiecare dosar medical în parte. Aplicația este corelată cu informații succinte pe Twitter, are și un dicționar medical și semnalează noutățile în domeniu.

CME este o aplicație gratuită specializată pe scleroza în plăci, care poate răspunde la orice întrebare. Practic comunicarea este deschisă cu această aplicație pe sistemul Siri de la Apple. Aplicația aduce informații despre evoluția unor cazuri, diferite detalii ale patologiei.

Citește și: 7 moduri în care telefoanele inteligente pot salva vieți

PreOpEval14 este o aplicație care face evaluări preoperator. Aplicația utilizează liniile directoare înregistrate ale pacientul. Remarcabilă atenția la detalii și realizează un tablou complex preoperator extrem de util medicilor. Aplicația nu scapă nimic și este un instrument excelent pentru chirurgi. Este singura aplicație care poate fi descărcată contra-cost

National Medical Center a realizat o aplicație destinată medicilor pediatrii cu scopul de a-i ajuta la dozarea medicamentelor pentru pacienții copii. Cum cele mai multe din medicamente se administrează în funcție de greutatea corporală și de vârstă aplicația rezolvă extrem de simplu și foarte eficient această problemă. Aplicația are și un index al medicamentelor de uz pediatric clasificate în funcție de indicația terapeutică și efecte. Medicul trebuie să introducă doar greutatea copilului și medicația, dozajul și ritmul administrării fiind afișat automat. Aplicația este destinată medicilor. Apple App Store, ca urmare a unor politici de siguranță, a restricționat aplicația pentru public, dar este disponibilă și pe Android.

Citește și: mHealth este viitorul medicinei. Avantaje și provocări

O aplicație cu urgențe oculare și afecțiuni ale ochiului a fost creată de New South Wales și este utilă cadrelor medicale medii, medicilor pediatrii și medicilor de urgență, dar și celor din medicină internă. Aplicația a fost creată de către specialiști pentru a ajuta cu informații de bază atât situațiile de urgență cât și afecțiunile comune ale ochiului. Conținutul aplicației este remarcabil.

Crucea Roșie s-a implicat în realizarea unei aplicații pentru stimularea donării de sânge. Aplicația are acces la grupul tău de prieteni de pe rețelele sociale, este pozitivă, include avantajele și recompensele pe care le pot avea donatorii de sânge.

CDC a pus la punct o aplicație cu planul de vaccin. Aplicația este esențială pentru orice medic. Aplicația are câteva caracteristici notabile având recomandări pentru situațiile speciale cum ar fi sarcina, diabetul, infecția HIV și multe altele.

Family Practice Notebook a început ca un accesoriu pentru note personale și a sfârșit ca aplicațiie. Extrem de ușor de utilizat, foarte prietenoasă, aplicația conține peste 700 de capitole, cu mii de detalii și informații despre patologia umană.

Citește și: Tendințele și direcțiile de sănătate digitală din 2015

O aplicație destinată pacienților copii și adolescenților care vorbește despre obezitatea infantilă și oferă soluții sănătoase pentru scăderea în greutate, a fost dezvoltată de către Academia Americană de Pediatrie și Kognito și este destinată pentru toți furnizorii de servicii medicale care au pacienți cu probleme de greutate de vârstă mică. Aplicația utilizează un interviu motivațional și îi învață pe utilizatori regulile unei diete sănătoase.

Colegiul American de Cardiologie a pus la punct o aplicație care estimeză riscul unui accident vascular coronarian sau cerebral. Aplicația a fost considerată una dintre cele mai bune ale anului 2014. Aplicația face o evaluare a riscului de accident vascular și este extrem de utilă și medicilor și persoanelor care se înscriu în grupele de risc, dar și tuturor utilizatorilor.

Sursa: imedicalapps.com