Bayer oferă 50.000 de euro finanțare pentru proiecte eHealth

Companiile din domeniul sănătății digitale pot primi finanțare pentru proiecte eHealth, dacă aplică la programul Grants4Apps. Acesta este un program la nivel mondial lansat de compania farmaceutică Bayer. Programul de finanțare se adresează atât companiilor cu experiență, cât și celor aflate la început de drum.

Bayer lansează a cincea ediție a programului Grants4Apps, destinat companiilor care au nevoie de finanțare pentru proiecte eHealth. Anul acesta, companiile care desfășoară proiecte digitale în domeniul sănătății pot aplica la două linii de finanțare.

Companiile pot primi finanțare pentru proiecte eHealth

Accelerator este linia de finanțare destinată proiectelor care integrează noile tehnologii și modele de afaceri. Programul se adresează start-up-urilor din domeniul sănătății digitale și este deschis în perioada 1 aprilie – 31 mai 2017. Companiile interesate de finanțare trebuie să depună aplicații în această perioadă, iar la final vor fi alese 5 proiecte câștigătoare, care vor primi în total 50.000 de euro.

Prin această linie de finanțare sunt susținute soluții digitale inovatoare care ajută pacienții sau furnizorii de servicii medicale. De asemenea, sunt încurajate proiectele dedicate prevenirii și diagnosticării unor afecțiuni și cele care încurajează îmbunătățirea serviciilor din domeniul farmaceutic.

Vezi și Studiu. Industria Pharma și Sănătatea Digitală

Proiectele de start-up care vor câștiga finanțarea vor primi și un spațiu de lucru gratuit în cadrul sediului Bayer Pharmaceuticals din Berlin, în perioada septembrie – noiembrie 2017. Aici, reprezentanții companiilor premiate vor beneficia de sfaturi profesionale și mentorat pentru extinderea afacerii.

Ei vor învăța cum să atragă investitorii, cum să facă planificare financiară și cercetare de piață. Astfel, după încheierea programului Grants4Apps, aceste start-up-uri vor putea să obțină finanțare din alte surse, pentru a-și dezvolta și mai mult proiectele și afacerea.

Dealmaker este o linie de finanțare destinată companiilor care au deja experiență în domeniul sănătății și care au nevoie de susținere pentru a rezolva diferite provocări sau pentru a dezvolta proiecte digitale. Acest program este deschis pentru aplicații în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2017.

În cele patru ediții de până acum, programul Bayer Grants4Apps a înregistrat peste 1.000 de aplicaţii din peste 70 de ţări. Peste 50 de aplicaţii au primit finanțare, iar în prezent, Grants4Apps derulează şi susţine proiecte în 22 de ţări, printre care şi România.

Citește și Șansele de succes în sănătatea digitală pentru industria farmaceutică