Freewheel – primul monitor fitness pentru utilizatorii de scaun cu rotile

Chaotic Moon Studios a dezvăluit prototipul unui nou proiect la care lucrează – Freewheel – un monitor fitness pentru utilizatorii de scaun cu rotile, care ar trebui apară pe piaţă în numai câteva luni.

Dispozitivul este conceput măsoare diverşi parametrii ai activităţii de fitness, pe care monitoarele obişnuite nu-i iau în considerare dar, care sunt foarte utili pentru persoanele care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Unul dintre strategii companiei, Tyler Hivel, el însuşi utilizator de scaun cu rotile, a avut această idee după ce a constatat monitoarele fitness existente pe piaţă nu sunt potrivite celor aflaţi în situaţia sa. În urmă colaborării cu laboratorul Chaotic Moon’s BASE a luat naştere Freewheel.

Dispozitivul este capabil ia în considerare muşchiul folosit suplimentar pentru a deplasa scaunul pe diferite tipuri de teren. El se ataşează scaunului şi foloseşte un giroscop, un accelerometru si un barometru precum şi senzori Hall pentru a determina viteza, acceleraţia, altitudinea şi înclinaţia.

Citeste si: Dispozitivele purtabile pentru fitness cuceresc piata
Freewheel va trannsmite datele la dispozitivele purtabile, via Bluetooth, pentru monitorizarea ritmului cardiac şi se va conecta cu smartphone-ul, pentru a trimite notificări şi alerte. Pentru persoanele aflate în scaun cu roţile nu au mereu mâinile libere, alertele sonore fac parte din pachet.

“Proiectul Freewheel este unul care va putea îmbunătăţi vieţile multor oameni” spune Ben Lamm, CEO Chaotic Moon. Într-o declaraţie către TechCrunch, Lamm a subliniat au rezolvat deja aspectele legate de brevetarea invenţiei şi dispozitivul este aproape gata. “Probabil, îl veţi vedea pe piaţă în următoarele luni”.

Freewheel este doar un exemplu despre cum tehnologia, în general, şi dispozitivele purtabile în particular, pot avea un efect pozitiv asupra îmbunătăţirii vieţilor noastre. Fie că vorbim despre un dispozitiv tip plasture pentru măsurarea glicemiei, fie vorbim despre un dispozitiv de măsurare a semnelor vitale, dispozitivele purtabile va pot, chiar, salva viaţa.

Sursă: www.wareable.com