medic

IBM se implică din ce în ce mai mult în medicina digitala

IBM îşi manifestă din nou interesul de a juca un rol important în medicina digitala, prin semnarea unui parteneriat cu CVS Health (CVS) care va anticipa mai bine, prin analiză predictivă, deteriorarea stării sănătăţii clienţilor gigantului farmaceutic.

Astfel, printr-o tehnologie mai performanţă, compania medicală încearcă ofere medicilor un acces rapid la informaţii privind sănătatea, prin intermediul înregistrărilor de date medicale de la farmacişti şi de la companiile de asigurare.

CVS a spus tehnologia IBM Watson Health Cloud poate prevadă scăderea stării de sănătate a unui pacient , astfel încât medicii, farmacistii şi alţi furnizori de servicii îndomeniu vor putea utiliza aceste informaţii pentru a fi mai proactivi în furnizarea unui program de îngrijire mai bun. CVS a declarat va folosi această platforma pentru a sprijinipacienţii care utilizează farmaciile sau clinicile sale.

Citeste si Tendintele anului in sanatatea digitala

Această colaborare ne permite descoperim modul în care astfel de surse de informare ar putea prezice declinul stării de sănătate sau necesitatea unei intervenţii pentru un pacientcare suferă de o afecţiune cronică“, a declarat Dr. Troyen Brennan, director medical la CVS Health. “De exemplu, putem află dacă informaţiile privind nivelul de activitate al unui pacient care poartă o brăţară Fitbit ar putea ajuta la identificarea unui pericol pentru sănătatea sa“.

Pentru IBM, parteneriatul cu CVS este cel mai recent efort de a-l îndrepta pe Watson spre medicina digitala. La începutul acestui an, IBM Watson a mai anunţat colaborări cu Medtronic, Johnson & Johnson şi Apple pentru a conecta companiile medicale la o nouă arhitectură bazată pe Cloud.

Capacităţile IBM Watson Health Cloud, cuplate cu perspectivele CVS Health în utilizarea medicală şi în urmărirea comportamentul pacientului, s-ar putea dovedi revoluţionare pentru industria medicală” a spus Mike Rhodin, Senior Vicepresident IBM Watson. “Îmbunătăţirea atenţiei faţă de bolnavii cronici vine în sprijinul deciziei IBM joace un rol important în îmbunătăţirea sănătăţii şi a bunăstării comunitatii globale”

Sursă: www.forbes.com