MedicHub a cumpărat „Viața Medicală”, consolidându-și poziția în eHealth

MedicHub, companie de comunicare și educație medicală, și-a mărit portofoliul de publicații de specialitate prin cumpărarea săptămânalului „Viața Medicală”. Astfel, brandul MedicHub numără de acum 14 reviste tipărite de specialitate.

Compania MedicHub, a cărei acționar unic este dr. Wargha Enayati, preconizează pentru acest an o cifră de afaceri de peste 9 milioane de lei, o creștere cu 25% față de anul trecut. Brandul cuprinde 13 titluri de publicații de specialitate, destinate medicilor, farmaciștilor și medicilor veterinari, printre care menționăm: Medic.ro, Farmacist.ro, ORL.ro, Pediatru.ro, Ginecologia.ro, Gineco.eu, Psihiatru.ro, Infecțio.ro, Oncolog-Hematolog.ro, Practica Veterinară.ro, Perinatologia, revista Societății Române de Pneumologie și revista Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.  La acestea se va adăuga de acum și săptămânalul „Viața Medicală”.

Citește și Doi antreprenori români în e-Health, îndrumați de experți în cadrul Pitching Days

În afară de aceste publicații, online și tipărite, MedicHub a lansat în acest an platforma digitală www.medichub.ro și aplicația de mobil MedicHub, care include și primul calculator de puncte EMC/EFC (puncte de Educație Medicală/Farmaceutică Continuă). Compania se afirmă în acest fel ca un expert în comunicarea multichannel în domeniul sănătății digitale.

 „Viziunea mea, când am decis să intrăm în zona de comunicare medicală, prin achiziționarea Versa Media, astăzi MedicHub, la începutul anului trecut, a fost să creăm un centru vital de comunicare în lumea medicală, un Hub, prin integrarea tuturor mijloacelor prin care putem să asistăm profesia medicală, și nu în ultimul rând, o comunitate care să se dezvolte și să evolueze. Negocierea cu cei 9 acționari ai săptămânalului medical a fost o experiență provocatoare și după un an de zile, prin discuții constructive, am ajuns la un numitor comun”, a declarat Dr. Wargha Enayati.

MedicHub s-a remarcat și prin organizarea de manifestări medicale dedicate specialiştilor din domeniul ORL, (Forumul ORL.ro), psihiatrie (Forumul Psihiatru.ro), ginecologie (Forumul Ginecologia.ro), pediatrie (Conferințele și Forumul Pediatru.ro), medicina de familie (Conferințele Medic.ro) și farmaciștilor (Conferințele Farmacist.ro), dar și medicilor veterinari (Forumul Practica Veterinară.ro).

 „Credem cu tărie că adăugarea Vieții Medicale în portofoliul nostru editorial și în comunitatea noastră de 40.000 contacte medicale și farmaceutice este provocarea de care avem nevoie, întrucât suntem hotărâți să punem în spatele acestui proiect rețeta optimă de respect pentru brand-ul care este Viața Medicală, dar și concepția publicistică nouă, menită să atragă și să rețină atenția medicului și cititorului secolului XXI”, a declarat dr. Simona Melnic, CEO MedicHub.

Publicația săptămânală „Viața Medicală” a fost lansată la sfârșitul anului 1989 și de atunci oferă comunității medicale din România informații actuale din domeniu, fiind un important mijloc de comunicare în rândul profesioniștilor. Anul trecut, revista a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 2 milioane de lei. Publicația își va păstra în continuare numele cu care s-a lansat și afirmat.

„Viața Medicală” și-a apus contribuția la apariția mai multor proiecte importante în domeniul sănătății și nu numai. Printre aceste inițiative se numără Societatea Medicilor Scriitori și Publiciști din România, Asociația Medicilor Pensionari din România „Sf. Luca”,  Asociația Medicilor Artiști Fotografi, „Caietele Vieții Medicale”, apărute până în anul 2011.

Cine este Wargha Enayati, acționarul MedicHub

Medicul cardiolog Wargha Enayati, proprietarul brandului MedicHub, este cunoscut și pentru fondarea Rețelei private de sănătate Regina Maria, în anul 1995. Wargha Enayati s-a născut în 1964 în Germania, într-o familie de origine iraniană. A început să studieze medicina în Bavaria, apoi, din 1983, a continuat studiile la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, luând decizia să rămână în România. Specializarea în cardiologie și-a făcut-o la spitalul Fundeni din București.

Wargha Enayati medicul

În 1995 a fondat Centrul Medical Unirea, care, începând cu anul 2011, în urma fuzionării cu spitalul privat Euroclinic, a devenit Rețeaua privată de sănătate Regina Maria, cu acordul familiei regale. De altfel, motivul pentru care dr. Wargha Enayati a decis să vină la studii în România îl reprezintă interesul său față de activitatea medicală și filantropică a Reginei Maria. Fosta regină a României era de asemenea atrasă de cultul Bahá’í, de care aparține și dr. Wargha Enayati.

„Credinţa a fost motivul pentru care am venit în România, iar viaţa şi activitatea Maiestății Sale Regina Maria a României au fost un model personal. Excelenţa cu care Majestatea Sa şi-a dedicat viaţa poporului român a fost pentru mine o sursă de inspiraţie şi o motivaţie în tot ceea ce am realizat”, afirmă dr. Wargha Enayati.  

Citește și Încep înscrierile pentru proiecte IT în domeniul medical, la Hacking Health România