Microsoft va produce un dispozitiv pentru pacienții cu Parkinson

Sursa medicală: WebMD, medic citat: Neil Lava, neurolog la Universitatea Emory, Atlanta

Fabricarea unui dispozitiv pentru pacientii cu Parkinson, care să-i ajute să-și controleze din nou mișcările și să ducă o viață independentă, ar fi un mare ajutor pentru acești pacienți și pentru familiile lor.

Din anul 2015, când a lansat Microsoft Band 2, compania s-a remarcat pe piața gadgeturilor portabile cu funcții de e-health. Spre exemplu, Band 2 oferă informații despre volumul maxim de oxigen pe care îl primește organismul. Prin urmare, calea a fost deschisă spre dispozitivele care să asigure o monitorizare a activității fizice, dar și a stării de sănătate.

În iunie 2017, Microsoft a obținut un brevet interesant, despre care presa a aflat însă abia de curând. Documentul prezintă doar un „dispozitiv portabil”, dar gadgetul este unul cu adevărat deosebit. Va arăta ca o brățară și va fi dotat cu senzori de mișcare, dispuși circular.

dispozitiv pentru bolnavii de Parkinson

Senzorii vor funcționa împreună cu un set de actuatori, care vor controla mișcările involuntare ale membrelor sau încheieturilor. În acest fel, bolnavii de Parkinson vor putea să-și stăpânească mai bine tremorul mâinilor.

Vezi și TremDix, mănușa inteligentă care ajută la monitorizarea bolnavilor de Parkinson

Gadgetul va putea funcționa o zi întreagă cu o singură încărcare a bateriei. Dispozitivul se va conecta la un smartphone prin Bluetooth sau Wi-Fi și va exista și o aplicație dedicată.

Dacă acest dispozitiv va deveni realitate, atunci bolnavii de Parkinson și cei care suferă de alte afecțiuni similare vor primi un ajutor nesperat, care le va îmbunătăți semnificativ calitatea vieții.

Parkinson este o boală neurologică degenerativă, cu evoluție lentă. Afecțiunea se manifestă prin tremor involuntar și imposibil de controlat al membrelor, stare de oboseală, slăbiciune, leșin, probleme de echilibru, dificultăți în vorbire, încetinirea mișcărilor și rigiditatea mușchilor, explică doctorul Neil Lava, neurolog la Universitatea Emory, Atlanta

Sursa: Windows Latest, WebMD

Citește și Ceas cu EKG și monitorizare continuă de la Google