Ceas cu EKG și monitorizare continuă de la Google

Noul ceas cu EKG monitorizează continuu și cu mare precizie semnalele cardiace, pulsul, temperatura și micro-impulsurile electrice de la nivelul pielii.

Nu, nu este vorba despre un nou ceas fitness. Google a creat un dispozitiv cu precizie medicală ambalat într-un format de ceas și are de gând să-l folosească pentru studii medicale și pentru monitorizarea pacienților. De altfel, noul lansatul ceas cu EKG îi arată celui care-l poartă doar ora și câteva minime instrucțiuni, chiar dacă monitorizează și colectează continuu informație prin mulțimea sa de senzori fiziologici și de mediu.

Pentru siguranță și confort, ceasul Google nu se conectează permanent cu alte dispozitive și codează toate informațiile, astfel încât ele să nu poată fi ușor colectate de altcineva. Datorită acestei abordări, bateria rezistă o săptămână, chiar dacă senzorii colectează date în mod continuu.

Citește și Cum alegem un ceas Smartwatch

Ceas cu EKG de precizie medicală, dar afișează doar ora

Cei ce au nevoie de ceasuri cu monitorizare cardiacă și vor să-și vadă pulsul pe ecran vor trebui să aleagă din larga ofertă a celor disponibile pe piață. La fel, cei care doresc să aibă un ceas cu senzor EKG care să afișeze pe ecran (sau pe telefon) celebrul grafic tipărit în cabinete pe hârtie milimetrică vor trebui să apeleze la soluția Samsung, încă testată de producătorul coreean.  Ceasul are și accelerator inerțial, deci măsoară activitatea fizică a celui care-l poartă, inclusiv pașii. La fel însă, funcția de pedometru nu-i este accesibilă utilizatorului.

Găsești însă aici însă o listă completă de pedometre, cu prețuri actualizate.

De ani buni Google a pășit hotărât în domeniul sănătății digitale, singur sau cu proiecte în parteneriat. Nou lansatul ceas cu EKG are drept predecesor Brățara Google pentru monitorizarea continuă a stării de sănătate, lansată acum doi ani. Lângă dispozitivele de monitorizare, Google a patentat un glucometru fără înțepătură și lucrează împreună cu Dexcom. Cei doi au promis pentru 2018 un senzor glicemic revoluționar de monitorizare continuă, fără înțepătură.

Sursa: Verily Blog. Verily este divizia de sănătate a Google / Alphabet.