Cum alegem un ceas Smartwatch?

De când Apple Watch a furat multe inimi din întreaga lume, un ceas SmartWatch nu mai e doar un gadget pentru ciudaţii pasionaţi de tehnologie.

Dincolo de adaptarea cumva pleonastică în română, un ceas smartwatch este ceea ce și traducerea spune: un ceas deștept.  De la aplicaţiile pentru sport, până la notificările telefonului sau la monitorizarea ritmului cardiac, SmartWatch-urile fac mult mai mult decât indice ora. Pe care -l cumpărăm?
Compatibilitate
Acesta este primul criteriu. Multe folosesc Android Wear şi se pot sincroniza doar cu telefoanele Android. Apple Watch, evident, se conectează doar cu iPhone. Altele, cum ar fi Pebble sau Alcatel OneTouch Watch, sunt compatibile atât cu Android, cât şi cu iOS. Alegeţi, deci, unul compatibil.
Aplicaţii
SmartWatch-ul va poate aduce, pe încheietura, o mulţime de aplicaţii, însă Apple şi Pebble sunt în top. Apple Watch are probabil cele mai multe aplicaţii de calitate, dar nici Pebble nu se lasă. Android Wear nu stă nici el rău, dar interesul developerilor pare fie îndreptat mai ales spre primii doi.

Citește și Top 3 Ceasuri cu monitor cardiac
Fitness
Dacă nu vreţi câte un gadget pe fiecare mâna, veţi dori desigur un ceas smartwatch care are si functii de  monitor al activităţilor de fitness. Majoritatea au funcţii basic în acest domeniu, dar trebuie fiţi atenţi la caracteristicile suplimentare. Sony SmartWatch 3, de exemplu, are GPS, iar Apple Watch are senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac. Găsești aplicațiile pentru fitness aici.
Durata bateriei
Ceasurile cu display full-color, precum Apple Watch sau cele Android Wear, rezistă o zi. Pebble câştigă acest război însă cu preţul displayului. Pebble rezistă 7-10 zile cu ecranul mereu pornit, doar vorbim de un ecran e-paper.
Preţ
Un ceas smartwach poate fi extrem de scump (17000 USD pentru Apple 18k Gold!) dar nu e nevoie cheltuiţi prea mult cumpăraţi unul bun. Din fericire, Pebble poate fi al dumneavoastra pentru doar 100 USD.
Aspect
Nu uitaţi: îl veţi purtaÎn plus, nu-l cumpăraţi pentru totdeauna; designul se schimbă rapid.

Citește și Obama își numără pașii și și monitorizează activitatea fizică

Sursa: pcmag.com