Obama își numără pașii și și monitorizează activitatea fizică

Obama își numără pașii și își monitorizează activitatea fizică. Președintele Statelor Unite ale Americii este fascinat de oportunitățile oferite de sistemele de monitorizare a activității fizice și cochetează cu eHealth.

Fitbit-SurgeSe spune că președintele Barack Obama este împins de nevastă să facă mișcare și nu poate scăpa de această obligație. Ca să dovedească că face mișcare și împlinește numărul de pași obligatorii zilnic, Obama folosește un dispozitiv Fitbit pentru monitorizarea activității fizice. Mare amator de gadgeturi, deschis la tot ce înseamnă tehnologie, interesat de sistemele din categoria weaeables, Obama împușcă cu această brățară de monitorizare, trei iepuri dintr-un foc. Se dovește un promotor al noilor tehnologii, ceea ce este foarte bine, face mișcare și poate dovedi în orice moment soției că este un om activ, din punct de vedere fizic.

Citește și: 7 moduri în care telefoanele inteligente pot salva vieți

Brățarea purtă de Barack Obama este un avansat tracker de activitate de la Surge Fitbit. Trebuie să adaug că preledintele este îndragostit de produsele Apple, are un Apple Watch din ultima generație și folosește un telefon Apple, așa că interesul pentru produse Fitbit este binevenit, pentru păstrarea echilibrului.

Surge Fitbit monitorizează pașii, performanța activității fizice, antrenamente și oferă ultilizatorilor cele mai bune date despre activitatea cardiacă în timpul efortului, caloriile arse, rata metabolismului și ritmul respirațiilor, fie că este vorba despre o plimbare, ciclism, alergare sau exerciții cardio. Datele sunt înregistrate, se realizează statistici și se stabilesc performanțe, utilizatorul este avertizat cu privire la zilele fără activitate fizică sau la eventualele probleme de tensiune sau ritm cardiac.

Citește și: mHealth este viitorul medicinei. Avantaje și provocări

Dispozitivul folosit de Surge Fitbit a fost lansat pe piață în ianuarie 2015, are opt senzori, un giroscop, o busolă, un senzor de lumină ambientală, GPS și un senzor dedicat pentru activitatea cardiacă. Datele pot fi transferate pe Android și iOS și costă circa 250 de dolari fără taxe.

Sursa: ehealthblog