Periuța de dinți inteligentă pentru familie

Periuța de dinți inteligentă este conectată la smartphone și oferă întregii familii o experiență interactivă, care va contribui la îmbunătățirea igienei dumneavoastre orale și implicit a stării de sănătate.

Aplicațiile smartphone oferă  măsurători, rapoarte și remindere, datele și rapoartele rezultate putând fi urmărite ulterior sau transmise dentistului dumneavoastră. Unul după altul, marii producători de dispozitive pentru sănătatea personală și-au adăugat în protofoliu propriile versiuni, din ce în ce mai evoluate de periuța de dinți inteligentă.

Scurtul material video de mai sus vă arată o soluție de periat „în joacă”. Copilul are în față un joc și își manevrează personajul mișcând periuța în gură, precum un joystick. În felul acesta, programul se asigură că toți dinții vor fi periați suficient. Desigur, expunerea celor mici la încă un joc în cadrul activităților zilnice trebuie privită cu reținere și ocolită de părinții care au deja copii mult prea atrași de tablete și jocuri.

periuța de dinți inteligentă

Ideea are însă mult succes și aparține Kolibree, o companie franceză care și-a ales numele pentru a sublinia greutatea de numai 64 de grame a periuțelor sale. Kolibree a recuperat în zona reproșurilor venite de la părinți și cu dezvoltări mai puțin „agitate” a interacțiunii cu copiii: în loc de jocul clasic de la lansare, astăzi sunt disponibile în aplicație și variante de descoperire, explicare a fiecărei părți din cavitatea bucală etc. Kolibree livrează și în România prin intermediul magazinului lor online. Periuța de dinți inteligentă costă 149 euro, primul set de 3 capete este gratuit, la fel aplicațiile smartphone, iar livrarea în România 22 euro.

Varianta pentru adulți, adică o periuță conectată prin Bluetooth la smartphone este disponibilă de la Oral-B. Aplicația cu care se leagă periuța are de această dată un design medical.

Dezideratele sistemului sunt clare:

  1. un periaj corect și cat mai egal pentru toți dinții
  2. mărirea la peste două minute a timpului de periaj (media mondială fiind astăzi de un minut)

Puteți citi articolul detaliat despre periuța Oral-B Smart Series