Românii sunt dependenți de telefoane inteligente
Când e vorba despre telefoane inteligente, ele sunt mai importante decât cheile, sunt rezultatele studiului Google – “Internetul mobil în viaţa de zi cu zi”
Odată ce intră în contact cu un smartphone şi internetul mobil, românul trece printr-o metamorfoză şi se transformă în “Homo Smartphonicus”. Smartphone-ul devine o parte a lui, un asistent de care nu se desparte niciodată, o poartă către ştiri, socializare, distracţie şi orice formă de comunicare. Aceasta este imaginea de ansamblu pe care o creionează acest studiu Google realizat între utilizatorii de telefoane inteligente și internet mobil din patru ţări din Europa Centrală şi de Est: România, Ungaria, Cehia şi Slovacia. Folosind concluziile acestui studiu am recreat o zi din viaţa lui Homo Smartphonicus din România: utilizatorul unui dispozitiv mobil – smartphone, în general – conectat la internet.
Citeste si despre cum cucerește Google domeniul sănătății digitale
Studiul Google “Internetul mobil în viaţa de zi cu zi” a fost realizat de IQS Online, în luna mai 2015, pe 800 de utilizatori de internet mobil, cu vârste peste 15 ani, din România, Ungaria, Cehia și Slovaia. 95% dintre aceştia utilizează telefoane inteligente, iar 54% tableta. Marea majoritate (79%) a utilizatorilor de internet mobil se conectează atât prin Wi-Fi, cât şi prin servicii de internet mobil de la furnizorul de servicii de telecomunicaţii la care sunt clienţi. Doar 8% se conectează la internet de pe dispozitive mobile doar prin reţele Wi-Fi gratuite, în timp ce doar abonamentul de date mobile este utilizat de 12%.
Google este un lider global in tehnologie, care are ca obiectiv imbunatatirea modului in care oamenii acceseaza si utilizeaza informatia. Inovatiile aduse in cautarea online si publicitate au facut din Google un domeniu de referinta pe Internet si una dintre cele mai cunoscute marci din lume.