Simulatorul de migrenă

2
1783

Oculus Rift, cea mai cunoscută companie de Realitate Virtuală (VR) a produs primul simulator de migrenă din lume

De fapt e vorba de primul cu adevărat performant, pentru că în urmă cu aproape 10 ani au mai fost închegate programe care reușeau să lege halo-urile, întârzierile și celelalte erori de percepție vizuală cu lucrurile pe care suferinzii le aud în timpul migrenei. Proiectate pe ecran, efectele migrenelor îi afectau mult prea puțin pe cei care le urmăreau ca și spectatori. Noile ecrane VR (virtual reality), mult mai imersive, crează însă efecte puternice.

Intresant că Oculus a reușit aici să transforme în avantaj cea mai mare problemă a dispozitivelor sale (cel puțin a celor de început): latența în generarea VR. Din cauza miliardelor de calcule necesare generării realității virtuale, chiar și cele mai rapide mașini grafice au întârzieri între momentul percepției și cel al livrării imaginii. Însă, în cazul migrenei, această latență e unul simptom răspândit, deci inițiala problemă tehnică a oferit de fapt credibilitate simulatorului. Între timp, noile versiuni de Oculus randează imaginile aproape instantaneu, așa că întârzierile sunt acum generate aleator de computer. Și, o dată cu ele, apar și senzația de greață, amețeală sau sensibilitate la lumină, totul generat de computer.

Așa cum puteți vedea și în filmul de prezentare, oricine își dorește să afle ce simt cu adevărat cei chinuți de migrene nu trebuie decât să-și pună în spate rucsacul cu laptopul ce rulează programul și pe cap kitul de realitate virtuală. Experiențele sunt puternice și perioada de timp la care sunt expuși amatorii se limitează la jumătate de oră.

Proiectul este o campanie interesantă pentru Excedrin, medicamentul anti-migrenă care a trecut din portofoliul Bristol (2005) în cel al Novartis iar acum, după tranzacția de 20 de miliarde de dolari, în cel al GSK.

Din aceeși categorie, citiți și Servicii speciale de eHealth pentru persoanele cu deficit de auz sau Sisteme digitale pentru controlul somnului

2 COMENTARII

  1. […] În celelalte două secțiuni, echipa din Thailanda a câștigat secțiunea Joc cu un puzzle stealth. Povestea este imprevizibilă. Unul din personaje putea vedea viitorul, iar altul are capacitatea de a manipula timp. Cele două personaje trebuie să coopereze pentru a depăși obstacolele și de a găsi cea mai bună cale pentru fiecare etapă a jocului puzzle.Citește și Jocurile online, pe lista cu recomandări medicaleEchipa Greciei a câștigat secțiunea Civilizație cu o aplicație de realitate virtuală care combate agresiunea. Aplicația reproduce scene 3D interactive, care implică inducerea sentimentului de intimidare, iar pentru a evalua răspunsurile sunt verificate și evaluate sentimentele pozitive de empatie și stima de sine. Proiectul este numit Amanda Todd, după numele unei adolescente din Canada, personaj principal într-un film în care se prezenta povestea reală a vieții ei și experiența proprie în care a fost victima unor agresiuni violente în 2012.Citește și despre Simulatorul de migrenă […]

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.