Sondaj Accenture: Viitoarele platforme de sănătate digitală vor fi ale companiilor medicale

Accenture a publicat zilele trecute rezultatele pentru 2015 ale sondajului său anual Accenture Technology Vision, sondaj care cuprinde răspunsurile a peste 1000 de directori din mai multe sectoare, din pieţe dezvoltate sau în dezvoltare. Printre aceştia se numără peste 100 din domeniul ştiinţelor vieţii. Circa 70 de procente dintre aceştia din urmă au afirmat că viitoarea generaţie a platformelor de sănătate digitală nu vor fi ale companiilor de tehnologie ci ale companiilor medicale sau ale celor din domeniul ştiinţelor vieţii.

Aproximativ 60 de procente au afirmat au proiecte legate de parteneriate cu companiile de tehnologie pentru următorii doi ani. În pieţele dezvoltate, 45% dintre repondenţi au spus folosesc deja diferite platforme pentru a împărţi date cu partenerii de afaceri iar 26% au spus experimentează în acest moment astfel de iniţiative.

Accenture a mai notat deţinătorii de dispozitive purtabile se va dubla în următorul an şi 73% dintre directorii din domeniul ştiinţelor vieţii au spus folosesc sau experimentează aceste dispozitive inteligente pentru a se conecta cu clienţii, angajaţii sau partenerii.

Circa 85% dintre participanţii la sondaj au spus hardware-ul inteligent, senzorii sau alte dispozitive conectate vor veni în sprijinul ştiinţelor vieţii în trecerea de la vânzarea de produse la vânzarea de efecte.

Mai multe despre Tendintele anului in sanatatea digitala

Accenture a mai citat şi un studiu care estimează economiile potenţiale pentru unele dintre aceste tehnologii digitale: ” pentru fiecare pacient cu diabet tip2, se vor putea economisi cel puţin 697USD anual prin folosirea intermediarilor accesaţi digital şi prin monitorizarea de la distanţă, rezultând o economie anuală de 19.2 miliarde USD”.

Raportul include numeroase sfaturi pentru directorii din domeniul ştiinţelor vieţii, cum ar fi: implicarea în revoluţia din industria de welness, personalizarea traseului pacientului, stabilirea şi menţinerea unor paradisuri digitale de încredere.

Cine e Accenture ?

Există o imensă oportunitate pentru angrenarea în prevenţia, monitorizarea şi tratarea digitalăaplicaţiile şi dispozitivele purtabile sunt folosite pentru promovarea unei stări bune de sănătate şi pentru prevenţiesubliniază Accenture.

 

Sursa: http://mobihealthnews.com