Aplicaţie mobilă pentru pacienţii cu stimulator cardiac

Cu ajutorul lui MyCareLink Smart Monitor, pacienţii care au un stimulator cardiac Medtronic implantat îşi pot folosi telefonul inteligent sau tableta pentru a transmite datele de la stimulatorul respectiv către medicul curant pentru a fi interpretate de acesta şi apoi folosite în stabilirea unui tratament corect.

„Monitorizarea de la distanţă a stimulatoarelor cardiace (pacemakere) şi a altor dispozitive cardiace este acum o metodă uzuală de tratament, deoarece studiile au arătat beneficiile pentru pacienţiinclusiv diagnosticarea rapidă şi creşterea ratei de supravieţuireşi pentru medici care pot gestiona cazurile in mod mai eficient şi mai comod” spune George Crossley, III, M.D, profesor asociat la Vanderbilt Heart and Vascular Institution în Nashville, Tennessee. „Deoarece MyCareLink Smart Monitor este integrat în platforme mobile ca telefoane sau tablete, pacienţilor le este acum foarte comod transmită către medici datele de la stimulatorul cardiac. Această inovaţie va servi ca baza pentru viitori paşi însprijinirea cardiacilor.”

Cisteste si despre Aplicatia care ii poate salva pe cei care fac atac de cord

MyCareLink Smart Monitor se compune dintr-un cititor portabil prescris de medic şi din aplicaţia disponibilă atât pe Android cât şi pe Apple. Când MyCareLink Smart Monitor este conectat la telefon sau la o reţea Wi-Fi, pacientul poate iniţia o transmisie de date, securizată, prin încărcarea informaţiilor la Medtronic CareLink Network, serviciul de monitorizare numărul 1 în lume, care este folosit de peste 1 milion de pacienţi.

În afară de transmisia de date de la un stimulator cardiac la medic, pacienţii care folosesc MyCareLink Smart Monitor mai pot să confirme datele cele mai recente transmisii, să creeze un profil pe site-ul MyCareLink Connect pentru a controla informaţiile de la stimulatorul cardiac şi transmisiile de date, si sa primească emailuri, alerte şi notificări.

Aici, mai multe despre Sanatatea varstnicilor susutinuta prin tehenologia inteligenta

În colaborare cu clinicieni de top, cercetători şi oameni de ştiinţă din întreagă lume, Medtronic oferă cea mai largă gamă de tehnologii medicale inovatoare pentru tratamentul chirurgical al bolilor cardiovasculare şi al aritmiilor cardiace. Compania doreşte ofere produse şi servicii cu valoarea clinică şi economică către beneficiari din întreagă lume. Cu sediul central în Dublin, Medtronic (www.medtronic.com) are peste 85.000 de angajaţi în diferite ţări.

Sursă: newsroom.medtronic.com