Sănătatea vârstnicilor susținută prin tehnologia inteligentă

Apple a încheiat un parteneriat cu IBM şi Japan Post și cinci milioane de iPad-uri vor ajunge în posesia unor japonezi de vârsta a treia până în 2020.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a făcut anunţul în această săptămână, într-un eveniment organizat special în acest scop, el explicând că programul va ajunge şi în multe alte ţări în care guvernele se confruntă cu problema îmbătrânirii populaţiei şi creşterea costurilor cu asistenţa medicală.

Dispozitivele iPad vor fi prevăzute cu o serie de aplicaţii dezvoltate de IBM destinate bătrânilor, cum ar fi funcţii de comunicare şi aplicaţii medicale şi de monitorizare a stării de sănătate.

Poate că nu întâmplător anunțul a fost făcut la câteva zile după ce Apple a raportat o scădere de 29% a vânzărilor de iPad-uri, la 12,6 milioane de unităţi, în trimestrul doi fiscal încheiat la 31 martie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Scăderea a marcat al optulea declin trimestrial consecutiv al livrărilor de tablete iPad, de la 19,5 milioane de unităţi în al doilea trimestru din 2013, contrastând cu creşterea vânzărilor de iPhone-uri.

Citeste si: ResearchKit, de la Apple, revoluționează studiile medicale

La sfârşitul anului trecut, Apple a început să creeze o nouă piaţă pentru iPad, printr-un parteneriat cu IBM menit să aducă iPad-uri şi aplicaţi de business în companiile americane. În acest scop au fost create deja 22 de aplicaţii destinate unor 11 industrii, cu obiectivul ca numărul aplicaţiilor să depăşească 100 până la sfârşitul anului 2015. Totodată, cele două companii au dublat investiţiile în tehnologie destinată domeniului sănătăţii, având ca ţintă clienţii seniori.

Potrivit unui studiu realizat de Pew Research în 2014, 60% dintre vârstnici din SUA utilizează Internetul, iar trei sferturi dintre aceştia o fac în fiecare zi. Aproximativ jumătate au declarat că dispun de Internet de mare viteză.

Citeste si: Medicina digitală contribuie în mod esențial la sănătatea oamenilor

Deși Apple se prezintă drept o companie care se adresează tinerilor avizi de tehnologie, Gary Kaye, director la portalul Tech 50+, destinat preponderent persoanelor cu vârste de peste 50 de ani interesate de acest domeniu, a confirmat că Apple ţinteşte de mai mulţi ani aceast segment de piaţă, cu aplicaţii accesibile și intuitive şi a dat-o ca exemplu pe Edythe Kirchmaier, care, la 107 ani, este cunoscută ca cea mai vârstnică utilizatoare de Facebook şi iPad.

Sursa: mediafax.ro