Tu cât ai alergat azi? Verifică-ți contul MyFitnessPal!

Felicitări, azi ai alergat doi kilometri, ai ars 350 de calorii și eu am câștigat 9.99 $! Performanța este o sursă de câștig, inclusiv atunci când este vorba de calorii arse.

MyFitnessPal este unul din cele mai populare aplicații de fitness. Pentru că este descărcat de mii și mii de utilizatori, aplicația a fost actualizată cu unele componete de eHealth și fitness/ contor de calorii și a lansat o versiune plătită, numită MyFitnessPal Premium. Aceasta este prima mare schimbare , după ce compania a fost achiziționată de Maryland în februarie, pentru 475 milioane dolari. Și cum investița trebuie recuperată, iar aplicația în cauză bine cotată, versiunea ”pe bani” era iminentă și oarecum necesară. Am spus oarecum necesară pentru că cele mai multe din aplicațiile de sănătate (eHealth) sunt … pe bani. Costurile sunt însă foarte mici, iar asta stimulează ideea ca tot ceea ce înseamnă aplicații eHealth trebuie să implice și costuri pentru utilizatori, dar în limite modice.

Citeste si: Senzori care previn accidentările sportivilor

Oferta premium MyFitnessPal costă 9.99 dolari pe lună sau 49.99 dolari pentru întregul an. În acești bani utilizatorii care aleg să facă up-grade vor primi prioritate atunci când au nevoie de client service pentru MyFitnessPal. Utilizatorii vor primi, de asemenea, acces exclusiv la dietetician, rețete de dietă și alimentație sănătoasă, planuri de masă și dietă și sfaturi de nutriție, precum și posibilitatea de a-și personaliza contul.

MyFitnessPal

De exemplu, dacă un utilizator dorește să crească aportul de proteine sau să-și monitorizeze consumul de colesterol din dieta zilnică, îți pot personaliza aplicația care îi va ajuta să înțeleagă cât sunt de aproape de realizarea acestor obiective, cu detalii extrem de explicite în locul unei simple monitorizări a aportului caloric, așa cum face aplicația în varianta gratuită.

Varianta premium a MyFitnessPal afișează patru componente legate de nutriție, de la carbohidrati, grăsimi, proteine și calorii precum și monitorizarea inimii, aportul de sodiu, fibre și colesterol din alimentele consumate zilnic.

Ca să ajungă la aceste performanțe au fost analizate și verificate sute de mii de produse alimentare, care au fost incluse în baza de date a aplicației, care știe conținutul de nutrienți și calorii pentru zeci și zeci de produse, după numele lor comercial.

Citeste si: Care este viitorul dispozitivelor purtabile? Wearables – generația a doua

Secretul din spatele acestei aplicații, considerată de foarte mulți una revoluționară în domeniul nutriției și cu bătaie lungă în domeniul eHealth este stategia implementată de co-fondator Nick Crocker, care s-a declarat convins de faptul că programul de fitness și nutriție sănătoasă este esențial pentru domeniul aplicațiilor pentru dispozitivele purtabile inteligente și pentru cele mobile și că această politică este parte din strategia MyFitnessPal care urmărește să facă profit.

Nick Crocker: “Cele mai bune produse, pentru domeniul eHelth, fitness și dietă sunt cele care lucrează ca un antibiotic și vor combina elemente multiple: hardware și trackere, adică colectare activă și pasivă a datelor și care vor putea fi folosite ca un program educațional“. Corect, nu?

Sursa: mobihealthnews.com