Unde sunt epidemii pe glob și cum le poți vedea în timp real: HealthMap

Cea mai mare amenințare pentru sănătatea globală o reprezintă epidemiile. HealthMap este soluția perfectă prin care poți vedea în timp real unde sunt epidemii pe glob.

Unde sunt epidemii pe glob? Folosind aplicația HealthMap poți afla imediat.

HealthMap este o aplicație dezvoltată de o echipă de cercetători epidemiologi, în colaborare cu specialiști în software de la Spitalul de Copii din Boston. Aplicația funcționează din 2006 și a fost perfecționață an de an, fiind în prezent cea mai accesată soluție de identificare a locațiilor de pe întreg globul unde sunt active epidemii.

HealthMap îți oferă în timp real informații despre bolile transmisibile (de la om la om, de la animale/insecte la om, dar și a epidemiilor care afectează animale și pot prezenta risc pentru om).

Citește și Ce trebuie să știm despre virusul Zika

HealthMap este un lider mondial în domeniul on-line care poate furniza informații despre epidemii și urmărește identificarea focarelor, evoluția epidemiei și supravegherea în timp real a amenințărilor la adresa sănătății publice emergente.

Disponibil gratuit la adresa www.healthmap.org, HealthMap are și o variantă compatibilă cu dispozitive mobile care poate furniza posesorului unui dispozitiv mobil informații despre epidemiile care evoluează în apropierea zonei în care  se află utilizatorul. Aplicația pentru dispozitive mobile indică locurile și unde se află cele mai apropiate spitale, departamentele locale de sănătate ș.a. extrem de util pentru cei care se află în călătorii în străinătate.

Aplicația HealthMap sintetizează toate informațiile provenite din surse separte care se referă la epidemii, inclusiv surse care exced cadrul medical (știri de presă, rapoarte ale martorilor oculari, rapoarte oficiale validate), pentru a genera o imagine globală, cât mai apropiată de realitate și cât mai cuprinzătoare, a stării globale de evoluție a unor afecțiuni infecțioase și efectul lor asupra sănătății oamenilor și animalelor.

Află și despre cele 7 moduri în care telefoanele inteligente pot salva vieți

Printr-un proces automat, aplicația îți arată cum poți vedea în timp real unde sunt epidemii pe glob, actualizarea datelor se face în fiecare oră, 24 de ore, șapte zile din șapte.

Aplicație are un sistem de organizare și compilare a datelor, filtre de securitate, și un mecanim eficient de feed-back al informațiilor. Aplicația poate rula în nouă limbi de mare circulație și este considerată unua dintre cele mai efciente instrumente pentru identificarea și diseminearea informațiilor despre bolile transmisibile.

Citește și despre tehnologii care vor schimba radical asistența medicală