Foto: Știrile ProTV

Vlad Voiculescu. La Ministerul Sănătății vine un pasionat eHealth

Vlad Voiculescu, noul ministru al sănătății, este orice, dar nu un om al sistemului. E, de fapt, un om al anti-sistemului, a luptat indirect cu el pe toate fronturile.

Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății este o fluierătură în biserică pentru toții patriarhii actualului sistem. Pentru că omul acesta luptă indirect cu sistemul pe toate fronturile, oferind alternative și arătând că se poate.

A înființat o tabără pentru copiii bolnavi de cancer în curtea părinților

Înainte de a fi propus pentru Ministerul Sănătății, Voiculescu a fost bancher. Școlit și muncit la Viena, vreme de ani buni, ajuns până la nivelul de vicepreședinte Erste Bank. Însă, înainte de ele, Vlad Voiculescu este din Pucioasa și acolo, la părinți, a deschis o tabără pentru bolnavii de cancer, MagiCAMP. S-a înconjurat de oameni buni și pasionați: Melania Medeleanu conduce tabăra. Alex Dima, reporter ProTV la România, te iubesc!  (zis Frățică, în tabără) îl ajută și a și povestit despre Vlad Voiculescu într-unul din episoadele emisiunii pentru care lucrează.

Citește și Sănătatea digitală în 2016. Diabeticii își scriu singuri viitorul

vlad voiculescu ministerul sanatatii
Foto: Știrile ProTV

Vlad Voiculescu a adus din străinătate medicamente bolnavilor români, înființând Rețeaua Citostaticelor

Undeva, pe linia fină de unde poți începe să ai probleme cu legea, Voiculescu a creat o rețea a oamenilor care călătoresc și vor să-și ajute compatrioții cu medicamente de care au nevoie, dar statul nu li le pune la dispoziție. Sute de bolnavi au beneficiat de mărinimia celor care merg în străinătate pentru afaceri, dar sunt de acord să cumpere din banii lor și se întoarcă în țară cu medicamente care nu se găsesc în România. Hotnews publicat o investigație jurnalistică despre asta iar HBO a făcut un documentar, Rețeaua.

„Cred că trebuie să știi că se poate mai bine și trebuie să știi și să simți că trebuie să faci asta acum. ACUM!” – Vlad Voiculescu

Această declarație, făcută lui Alex Dima în materialul ProTV de mai sus, spune multe despre proaspătul ministru, care de la Crăciunul trecut este șef de cabinet la ministerul de Finanțe. Și mai spune multe și interesul său pentru sănătatea digitală încă de dinainte de a deveni ministeriabil. Acum câteva zile, Voiculescu își dorea participarea – pe atunci ca și spectator – la ICEEhealth, cel mai important eveniment de gen din această zonă a Europei. De altfel, el este și vicepreședinte al unei dintre celel mai mari organizații europene de pacienți bolnavi de cancer, European Cancer Patient Coalition.

„Trebuie să simți că se poate și să începi acum. Tu. ACUM!” – Vlad Voiculescu

Citește și Viitorului sănătății este digital