Withings, punct final. Nokia relansează sub propriul nume linia de dispozitive inteligente

Dispozitivele inteligente Withings de monitorizare a sănătății vor fi relansate sub numele Nokia. Astfel, vor fi rebranduite termometre, cântare, tensiometre digitale și aparate care monitorizează activitatea fizică.

Măsura vine după ce Nokia Technologies a cumpărat producătorul francez de dispozitive medicale inteligente Withings, în anul 2016, pentru suma de 170 milioane de euro. Prin această relansare, Nokia își arată în mod clar interesul pentru sănătatea digitală, un domeniu pe care vrea să îl dezvolte și mai mult. De aceea, compania va lansa și Platforma Pacient Care, prin care poate fi monitorizată starea bolnavilor cronici. Totodată, Nokia va relansa în curând și aplicația Health Mate, scrie publicația Mobile Health News.

withings cantar
Cum funcționează un cântar inteligent Withings

Cedric Hutchings, directorul departamentului Digital Health din cadrul Nokia, spune că prin aceste măsuri compania vrea să ofere utilizatorilor cât mai multe servicii utile, sub un singur brand.

Nokia devine un jucător important în sănătatea digitală

Interesul pentru sănătatea digitală a devenit evident în momentul achiziționării Withings. Atunci, Ramzi Haidamus, președintele Nokia Technologies, a declarat că vrea să intre pe o nișă unde nu mai lansase până atunci produse. Alegerea domeniului a fost ceva firesc, preciza Ramzi, pentru că la ora actuală au loc multe inovații în domeniul sănătății digitale.

Noua variantă a aplicației Health Mate va oferi utilizatorilor o privire de ansablu asupra stării lor de sănătate. Va aduna date cu ajutorul dispozitivelor inteligente conectate la aplicație și va oferi de asemenea un serviciu de coaching. Prin acest upgrade, aplicația va putea colecta mai multe informații despre starea pacientului și va fi mult mai ușor de folosit.

Withings Health-Mate
Aplicația Health Mate

Platforma Pacient Care este testată în prezent în mai multe state din Europa. În Marea Britanie este inclusă într-un studiu la care participă 69.000 de persoane care își monitorizează de la distanță tensiunea arterială. De asemenea, Asociația Medicală Americană a inclus platforma într-un studiu prin care urmărea modul în care 150 de persoane își pot controla eficient hipertensiunea, cu ajutorul autoexaminării.

Citește și: O vestă pentru monitorizare cardiacă a primit toate aprobările medicale în Statele Unite

Platforma folosește toate dispozitivele inteligente din portofoliul Nokia pentru a furniza pacienților date aproape în timp real despre starea lor de sănătate. Totodată, aceste date ajung la medici, care pot pune mai ușor diagnosticul corect și stabilesc repede tratamentul necesar. Platforma se sincronizează și cu aplicația Health Mate.

Nokia a lansat încă de anul trecut un cântar și un termometru inteligente, sub brandul Withings. Reprezentanții companiei au anunțat atunci și un nou proiect, care va fi realizat împreună cu Spitalul Universitar Helsinki, pentru a dezvoltea soluții eficiente de monitorizare la distanță a pacienților. Din acest moment, Nokia a început să se poziționeze în mod evident ca o companie de sănătate digitală.

Noile dispozitive inteligente Withings, care vor fi relansate sub numele Nokia, vor fi disponibile din vara acestui an, moment în care va fi lansată și noua versiune Health Mate. Aparatele vor putea fi comandate de pe site-ul Nokia și din magazinele Amazon, Best Buy, Bed Bath & Beyond și Target.

Citește și: IBM a lansat un dispozitiv inteligent, care permite spitalizare acasă