10 căi prin care inteligenţa artificială te poate ajuta să devii un medic mai bun

 

Medicul Bertalan Mesko, doctor în medicină, futurolog medical, speaker internaţional, consultant, fondator al webicina.com şi autor al cărţii “The Guide to the Future of Medicine”enumeră cele 10 căi prin care inteligenţa artificială te poate ajuta  devii un medic mai bun. Iată-le:

1.Eliminarea timpilor de aşteptare. Nu doar pacienţii se confruntă cu timpi de aşteptare lungi pentru a intra la medic, dar şi aceştia din urmă pierd mult timp zilnic aşteptând ceva (pacienţi, rezultate de laborator, etc). Un sistem bazat pe o inteligenţă artificială care ţi eficientizeze la maximum agenda şi care te direcţioneze către următoarea sarcina logică ar fi o lovitură câştigătoare, nu-i aşa?

2.Prioritizarea emailurilor. O inteligenţă artificială (ca cea din filmul Her) care prioritizeze 3000 de mesaje într-o secundă ţi-ar fi extrem de utilă!

3.Găsirea informaţiilor de care ai nevoie. Chiar şi pentru un utilizator de internet antrenat, căutarea pe Google sau pe orice alte motoare de căutare este un proces care consumă timp. Cum ar fi ai la îndemână o inteligenţă artificială care ţi răspundă pe loc la întrebări?

Citeste si: Cum vad medicii si farmacistii Sanatatea Digitala

4.Ţinerea permanentă la curent cu noutăţile. Pe Pubmed.com sunt 23 de milioane de documente. Dacă ai citi 3-4 pe săptămâna, din domeniul tău de interes, n-ai putea termina într-o viaţă, fără a mai socoti apar mereu altele noi. O inteligenţă artificială care ţi arate ce trebuie întradevăr citeşti ţi-ar fi de mare folos.

5.Efectuarea unor acţiuni în locul tău. Mesaje, căutări, lecturi pot fi efectuate de către o inteligenţă artificială atunci când tu nu ai la îndemână nici laptopul , nici tableta sau smartphone-ul.

6.Sprijinirea în luarea deciziilor grele în mod raţional. Un medic face faţă zilnic unor decizii critice. Cel mai bine e desigur  fii foarte informat dar chiar şi aşa uneori e greu iei o decizie. Desigur, te poţi consulta cu oameni în care ai încredere dar cum ar fi te consulţi cu o inteligenţă artificială care este mult mai raţională decât tine?

7.Facilitarea comunicării pentru pacienţii cu urgenţe. Un medic se confruntă zilnic cu multe apeluri, mesaje, emailuri. În această gălăgie informaţională, unele urgenţe îţi pot scăpa. Cum ar fi ca o inteligenţă artificială le selecteze pe cele cu adevărat importante şi le supună direct atenţiei tale?

Te-ar putea interesa si: Medicii virtuali cauta, cu disperare, pacienti

8.Sprijin în îmbunătăţirea calităţii muncii. Prin discutarea tuturor sarcinilor şi a deciziilor cu o inteligenţă artificială ai putea ţi creşti calitatea actului medical precum şi starea generală de bine. Ai putea face asta şi cu oameni dar, fim cinstiţi, e practic imposibil…

9.Ajutor pentru colaborări mai multe şi mai bune. În acelaşi film, Her, inteligenţa artificială colectează scrisorile personajului principal şi le trimite unui editor care ar puteafi interesat de publicarea lor. În mod similar, inteligenţa artificială îţi poate găsi diverşi colaboratori potenţiali furnizânduţi mai multe conexiuni.

10.Efectuarea treburilor administrative. Inteligenţa artificială poate învăţa facă mai bine şi mai repede chestiile administrative care ocupă un procent important din timpul unui medic. Ar putea, de exemplu, scrie şi compileze diversele tale idei, economisindu-ţi astfel o mulţime de timp.

Autorul menţionează: nu înţelegeţi greşit, cred empatia şi comunicarea cu pacientul sunt cele care îl fac pe medic mai bun, dar creşterea exponenţială a informaţiei medicale fac devină imposibil din punct de vedere uman acordăm timpul necesar interacţiunii cu pacientul. Dacă putea dedica pacienţilor timpul pierdut cu tehnologia şi informaţia, ar fi un pas imens către un medic mai bun”.

Sursă: hitconsultant.net