Cum văd medicii și farmaciștii Sănătatea Digitală

Divizia de cercetare a grupului TheEconomist a furnizat recent o analiză a felului în care văd Sănătatea Digitală cei aflați în miezul lucrurilor: medici, farmaciști, manageri medicali, furnizori și oameni din farma.

Peste 2.600 de profesioniști din industria Sănătății de pe toate continentele (și inclusiv din România) au răspuns la sondajul The Economist Business Inteligence comandat și plătit de SAP.

Cercetarea de 27 de pagini, oferită gratuit pentru download (o găsiți și mai jos) arată beneficiile și obstacolele din sănătatea digitală din perspectiva profesioniștilor din domeniu. Mai mult, separarea răspunsurilor repondenților după domeniul în care activează, Public / Privat, furnizează și interesante diferențe între abordările și temerile celor două domenii.

Citiți și Doctori Online. Top3 motive

Medicii de familie și Sănătatea Digitală

Din multele concluzii la care studiul ajunge, faptul că tehnologia va ajuta la o comunicare mai bună între medicul de familie și pacient are cel mai mare procent afirmativ: 82%.

În topul procentelor mari, urmează cu 79% afirmația că tehnologia mobilă oferă pacienților o sursă de informare și educare, precum și (62%) pacienții pot avea acum un control mai mare asupra sănătății și stării lor de bine și asta îi poate ajuta să se mențină sănătoși.

O altă perspectivă o găsiți și în articolul De ce trebuie medicii să susțină tehnologia portabilă

Capitolele studiului The Economist

Adoptia in Sanatatea Digitală

  1. „Nu va funcționa fără componenta umană”. O colecție de studii de caz unde tehnologia a ajutat sănătatea.
  2. Oportunități pentru farma. Despre pasul înainte pe care îl (poate) face industria farmaceutică. (Puteți citi despre asta și în Șansele de succes în sănătatea digitală pentru industria farmaceutică)
  3. Dispozitive de purtat și monitorizare (wearables). Puterea acestor mici dispozitive de a convinge pacienții să mărească aderența la tratament, să adopte un stil de viață mai sănătos, să abordeze proactiv sănătatea.
  4. Puterea se mută la pacient.
  5. Obstacole și probleme. Puteți vedea concluziile acestui capitol în graficul care ilustrează articolul
  6. Concluzie: Pasul înainte. Un rezumat al studiului, pe care-l puteți download-a gratuit mai jos.

Ce probleme credeți că întâmpină Sănătatea Digitală în țara noastră?!

Iată rezultatele lui până la data de 15 septembrie 2015

obstacole Romania

 

 

Citiți și Tendințele anului în sănătatea digitală

EIU-310x165

Download Studiu „How Mobile is Transforming Healthcare”