De ce trebuie ca medicii să susțină tehnologia portabilă

Tehnologia purtabilă, wearables, trebuie să treacă de la modă la recomandare medicală, iar medicii trebuie să susțină promovarea acestor dispozitive. De ce? Află mai jos.

Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, iar dispozitivele purtabile de tipul wearables sunt din ce în ce mai diverse, mai accesibile și mai inteligente este momentul pentru ca medicii și furnizorii de asistență medicală să contribuie la schimbarea mentalității și să promoveze utilitatea și chiar necesitatea unor astfel de dispozitive pentru anumite categorii de pacienți.

Dacă în prezent foarte multe din dispozitivele purtabile sunt privite ca fiind jucării, acestea trebuie să facă pasul următor și să fie utilizate ca intrumente medicale extrem de serioase, sigure și necesare utile pentru menținerea și monitorizarea sănătății pacientului, dar la fel de necesare și binevenite și pentru furnizorii de sănătate.

Citește și: Google și Apple reinventează sănătatea

De ce trebuie ca medicii să susțină tehnologia portabilă (1)O serie de specialiști și de analiști care au explicat și probat potențialul acestor dispozitive pentru industria de sănătate și care au înțeles foarte bine ce avantaje uriașe au acestea, atât economice cât și pentru sănătatea individului, susțin că medicii trebuie să abordeze într-o strategie nouă practica medicală care trebuie să includă ca metodă avantajele oferite de dispozitivele purtabile.

Dispozitivele purtabile sunt în măsură să anticipeze problemele de sănătate prin monitorizarea constantelor vitale și să stabiliească cu mare acuratețe care sunt problemele de sănătate ale unei personale semnalând aceste probleme și medicului și pacientului. Costurile acestei strategii medicale sunt mult mai mici decât costurile vizietelor periodice la medic, iar eficiența actului medical mult sportită.

Citete și: Viitorului sănătații este digital

Rolul medicului, în această nouă era a sănătății, va fi acela de a ghida și sfătui cu privire la modul de interpretare a datelor de zi cu zi. Dezvoltarea serviciilor în secțiunea sănătății digitale este un imens pas înainte, iar progresul este imposibil de oprit. Sănătatea viitorului este digitală, aceasta este o certitudine, dar depinde  de medici în principal cât de repede aceasta va aduce cu adevărat servicii pacinetului obișnuit.

Oricum tendința este certă cu atât mai mult cu cât unele dintre cele mai mari companii de asigurări medicale din lume au inclus bonificații și avantaje pentru pacienții care acceptă să primească servicii medicale digitale, în timp ce companii precum Apple au anunțat dezvoltarea unor uriașe platforme medicale (HealthKit), iar Google dezvoltă secțiunea Google Fit.

Sursa: ideaslaboratory.com