Medicii virtuali caută, cu disperare, pacienți

Toate par interesante, utile și spectaculoase în domeniul eHealth cu o singură excepție: lipsa pacienților!

Atrași de sumele exorbitante puse în joc în domeniul sănătății virtuale – eHealth – multe organizații de asistență medicală au căutat și găsit soluții pentru implementarea lor directă către (potențialul) pacient pe baza unor criterii care, din păcate, nu au luat în calcul … pacientul. În schimb, oferta a mers pe cele mai mici costuri investite în portalurile destinate pacienților, cu mici și lăudabile excepții care aparțin giganționr din domeniul online.

Citeste si: Cifre si realitati in medicina digitala

Furnizorii de servicii medicale sunt, din această cauză în căutarea pacineților pe de o parte dispuși să investească în medicina digitală, pe de alta singurii care pot să ofere valoare pe termen lung.

Citeste si: Cum va înghiți tehnologia industria de sănătate

Piața pacientului este diferită, în sensul că foarte mulți (dintre cei puțini care folosesc aplicații medicale), se mută foarte repede de pe un portal pe altul sau devin ultilizatori pasivi. Marea problemă, general valabilă este incapacitatea acestor servicii de a oferi o experiență pozitivă pentru pacient.

Citeste si: Viitorului sănătații este digital

Pentru multe din aceste portaluri destinate pacientului – pentru că trebuie spus că cele destinate cadrelor medicale sunt cu mult mai accesate și mult mai performante, lipsesc cerințe minimale. Nu sunt ușor de utilizat, sunt complicate și cer autentificare, taxe, coduri, confirmari și alte astfel de detalii care le fac lipsite de funcționalitatea de bază. Mai mult, platformele nu sunt mobile-friendly, funcționează numai pe unele browsere sunt foarte specifice (doar pentru unele maladii) și așa mai departe. Companiile interesate de deschidere reală către pacientul virtual au făcut investiții minimale și nu au făcut eforturi reale în cercetare (mai ales cea care intereseaza pacientul) și dezvoltare.

Efectul se vede într-o goană după pacienți, aparent absurdă cu deservicii majore pentru ceea ce se vrea industria de sănătate virtuală.

Sursa: healthcareitnews.com