Anul 2015 in medicina digitală

E prea devreme pentru o retrospectivă a anului 2015 în medicina digitală? Se pare nu, doar magazinele sunt deja pline cu articole de Crăciun!

Aceasta pare fi fost şi filozofia celor de la PMLive, UK care au publicat deja o trecere în revista a previziunilor pentru medicina digitală în anul 2015.

Prognoza celor de la Cello Health Insight, o firma londoneză care realizează studii de piaţă pentru industria de sănătate şi care are birouri şi în Statele Unite, spunea 2015 va fi marcat de o creştere a parteneriatelor din domeniul tehnologiei, a numărului de aplicaţii mobile , a gradului de folosire a inteligenţei artificiale şi a imprimantelor 3-D. Cello Health a plusat chiar spunând în cursul acestui an se vor înregistra paşi mari spre „omul bionic”.

Toate aceste previziuni au fost se pare destul de corecte şi asta explică, probabil, de ce Paul Mannu de la Cello Health a fost aşa de dornic privească retrospectiv încă înainte desfârşitul anului.

Bionicul se întâmplă, oarecum, şi este legat de tipărirea 3-D. Mannu menţionează, de exemplu, o companie numită Open Bionics a câştigat în luna august un prestigios premiu britanic pentru startup pentru o mâna robotică realizată cu ajutorul unei imprimante 3-D. „Evident, nu este vorba încă despre un om bionic dar acest eveniment are în mod evident potenţialul de a schimba regulile jocului” spune el.

Aici poti citi despre Coaste si stern obtinute cu o imprimanta 3-D

Foarte multe parteneriate tehnologice s-au semnat în acest an, cum ar fi de exemplu achiziţionarea de către IBM a lui Merge Healtcare contra sumei de 1 miliard de dolari pentru a incopora în IBM Watson recunoaşterea imagisticii medicale. Acesta încorporează, în acelaşi timp, şi inteligenţa artificială.

Dar, vai, vorbim despre ocrotirea sănătăţii şi nu e totul atât de roz din motivele cunoscute. Acceptarea e lentă. Tehnologia e fragmentată. Furnizorii nu au încredere în unele dintreaceste inovaţii.

Citeste si despre viitoarele platforme de sanatate

Cine vrea prezică existenţa acestor bariere şi la sfârşitul lui 2016?

Sursă: medcitynews.com