Aplicația smartphone care îți arată bioritmul

Bioritmul te poate ajuta să-ți planifici mai bine acțiunile din viața de zi cu zi.  Dacă vrei să te cunoști mai bine, bioritmul este cel care te poate ajuta să faci asta. Cu o aplicație smartphone, vei afla din timp care sunt zilele critice în care e mai bine să nu iei hotărâri, dar și cele în care te vei simți mai energic.

Ți se întâmplă să ai zile în care te simți obosit peste măsură, să fii somnoros chiar dacă ai dormit bine, dar să ai și zile când remarci faptul că ești mai intuitiv și mai perspicace. Dacă vrei să te cunoști mai bine, bioritmul este cel care te poate ajuta să faci asta.

Ce este bioritmul?

Bioritmul reprezintă fluctuațiile naturale care au loc în fiecare lună și guvernează omul din punct de vedere fizic, emotional și intelectual. Dar ce înseamnă fiecare dintre ele?

Bioritmul fizic arată practic, zi de zi, cum stai cu nivelurile de energie, de rezistență. Curbele situate în partea de sus a axei sunt cele pozitive, în care ne simțim cel mai bine. Perioada de minim este în a doua jumătate a ciclului, când te simți vlăguit, ai mai puțină energie și vitalitate. Când vrei să faci o drumeție, să participi la o competiție sportivă ori pur și simplu îți dorești să faci câteva schimbări de mobilă prin casă, este bine să consulți harta bioritmului.

Bioritmul emotional influențează stările emoționale, fie că vorbim de dragoste, ură, optimism sau pesimism. Perioada de maxim te ajută să fii mai creativ, mai cald și înțelegător cu cei din jur și mai deschis în ceea ce privește comunicarea cu semenii. În perioada de minim, ești puțin cooperant, arțăgos și negativist.

Bioritmul intelectual influențează capacitatea de a memora, istețimea, rapiditatea de a învăța lucruri noi și de a face calcule matematice, de a înțelege tot ceea ce este nou, de a face previziuni financiare. Perioada de minim este atunci când realizezi că nu te poți conecta 100% la evenimentele în care ești implicat, că nu înțeleg foarte ușor proiectele noi în care ești implicat. Este o perioadă trecătoare, nu te îngrijora!

Ce sunt zilele critice?

Pentru a trece din faza pozitivă în cea negativă și invers, fiecare dintre curbele bioritmului trece prin punctul de minim. Zilele în care un ciclu face trecerea de la faza pozitivă la ce cea negativă (sau în sens invers) sunt cunoscute ca ”zile critice”, acele perioade în care performanțele ating cel mai scăzut nivel. În aceste zile critice, atenția și prudența sunt cuvintele cheie.

 

Ai putea să citești și Aplicație calendar menstrual

 

Află-ți bioritmul cu aplicația smartphone

Cu o simplă aplicație smartphone poți afla cum stai din punct de vedere intelecuatl, fizic și emoțional. Nu trebuie decât să descarci una dintre aplicațiile Biorhythms, BioRhythms, Life Biorhythm, Biorhythm365 disponibile în sistemele de operare IOS sau Android, să-ți completezi data, luna și anul nașterii și automat vei putea citi ușor cele trei curbe corespunzătoare bioritmurilor fizic, intelectual și emotional. Unele aplicații prezintă și o a patra curbă corespunzătoare bioritmului intuitiv. Cu ajutorul acestui ciclu de bioritm, poți afla când să te încrezi în propria intuiție și când aceasta nu te poate ajuta în luarea unei decizii.

Citește și Glucometru digital. Îți măsoară glicemia în 5 secunde