Glucometru digital. Îți măsoară glicemia în 5 secunde

Un glucometru digital măsoară glucoza din sânge rapid, precis și se conectează wireless cu smartphone-ul sau tableta prin Bluetooth cu dispozitivele cu aplicații IOS sau Android.

 

Diabetul este asociat cu fluctuaţii rapide ale nivelului de glucoză din sânge, iar un control instabil al glicemiei poate duce atât la hipoglicemie, cât şi la hiperglicemie.

 

Un glucometru digital îți măsoară glicemia în cinci secunde

Un glucometru digital măsoară glucoza din sânge şi salvează toate măsurătorile efectuate astfel încât să poţi vizualiza graficul de-a lungul timpului. Este un aparat uşor, portabil şi pe care îl poţi manevra foarte simplu. În plus, cu ajutorul aparatului glucometru digital poţi face măsurătorile în aproximativ cinci secunde. Cu o simplă apăsare de buton, poţi măsura glicemia fie înainte de masă, fie după, iar măsurătorile le poţi customiza cu informaţii privind felurile de mâncare, medicamentele sau cantitatea de insulină administrată. Cu ajutorul lui, poţi seta alarme pentru efectuarea testelor sau administrarea medicamentelor atunci când este cazul.

 

Iată o listă de aplicatii pentru bolnavii de diabet uşor de folosit

 

Insulină de ultimă generație

Conform Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aproximativ 700.000 de români suferă de diabet zaharat. România, ţară în care Nicolae Paulescu a descoperit insulină, este în primul val de ţări europene în care persoanele cu diabet vor avea acces la insulină bazală de ultima generaţie. Compania Sanofi, lider pe piaţă de diabet din România, anunţă lansarea în România a Toujeo, insulină bazală de ultima generaţie indicată pentru tratamentul adulţilor cu diabet zaharat de tip 1 şi 2. Noul produs a demonstrat un control glicemic stabil şi prelungit, cu o durată de acţiune de peste 24 de ore, cu o variabilitate redusă a glicemiei, la aceeaşi persoană, pe parcursul zilei 1-3, în comparaţie cu insulina glargin disponibilă până în acest moment. ”Insulina bazală analog este deja un standard pentru tratamentul persoanelor cu diabet zaharat tip 1 şi 2. În acest context, insulina glargin s-a impus prin eficacitate şi siguranţă dovedite (hipoglicemie, siguranţă cardiovasculară), fiind insulina bazală analog cea mai utilizată în practica medicală curentă din întreaga lume. Cu toate acestea, atât medicul, cât şi pacientul se confruntă cu necesitatea realizării echilibrului dintre controlul diabetului şi riscul de hipoglicemie, ceea ce poate limita capacitatea de a optimiza tratamentul cu insulină bazală. Aceasta duce la diminuarea încrederii pacienţilor în capacitatea de autocontrol. De aceea, este binevenită o nouă formulare de insulină glargin care prin reducerea riscului de hipoglicemie, administrarea mai flexibilă, controlul mai stabil al glicemiei pe durata a 24 ore, va îmbunătăţi atât controlul diabetului, cât şi calitatea vieţii persoanelor cu diabet”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al AcademieiRomâne şi Preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

 

Ai mai putea fi interesat și de cele 8 descoperiri revoluționare pentru diabetici