Aplicații pentru Google Glass

Google Glass sunt o inovație de excepție care poate îmbunătăți viața și sănătatea oamenilor.

Google Glass în  spitale. Google a pus la dispoziție medicilor din câteva spitale ochelarii săi și toate aplicațiile disponibile pentru aceștia pentru folosul medicilor și al pacienților și pentru a testa potențialul pe care v îl poate avea în domeniul medical. Rezultatele testelor sunt folosite de Google pentru a dezvolta generația următoare de Google Glass.

Citește și: Apple vrea să vândă 20 de milioane de ceasuri în 2015

OneDX, o platformă software a dezvoltat o aplicație special pentru Google Glass, care permite medicilor să acceseze rapoarte medicale. Interfata optimizată permite medicilor să descarce rapid imagistică medicală, rapoarte și concluzii medicale, iar acesta pare să fie un prim pas în dezvoltarea specifică a Google Glass.

Augmedix primit 3.2 milioane dolari pentru a construi aplicații pentru Google Glass pentru a-i ajuta pe medici să acceseze ușor și mai ales foarte repede informații dintr-un anumit domeniu medical. Un medic consumă 30-50 la suta din timpul său pentru documentare. Google Glass vin să-l ajute și să facă economie de timp.

Personal Neuro Dispozitive (PND), a dezvoltat o aplicație pentru Google Glass care poate monitoriza activitatea cerebrală și care este un instrument foarte bun de lucru pentru medicii, ajutându-i să monitorizeze pasiv activitatea creierului unui pacient. O altă utilizare a aplicației este aceea de a anunța apariția unor simptome neuropsihice, ceea ce permite intervenția rapidă a medicului și menținerea funcției cerebrale mai ales la persoanele cu probleme psihice. Compania spaniola Droiders a lansat o aplicație pentru Google Glass care permite simularea unor proceduri chirurgicale pentru antrenamentul și studiul în chirurgie. Aplicația permite pentru moment efectuarea de incizii cutanate, apoi sutura inciziei. Universitatea Newcastle din Marea Britanie este în curs de perfecționare a unei noi aplicații  pentru Google Glass destinată special pacienților care sufera de Parkinson. Aplicația poate realiza contactul cu medicul sau cu rudele pacientului în caz de urgență și are avertizări pentru pacient pentru ca acesta să-și ia medicamentele, ajutându-l să trăiască mult mai independent.

Citește și: 5 direcții eHealth pentru 2015

Compania Sension a dezvoltat un instrument de recunoaștere facială pentru Google Glass, util pentru persoanele cu autism. Inițial aplicația a fost concepută pentru scopuri educaționale și jocuri. Software-ul poate recunoaște emoțiile, cum ar fi o încruntare, un zâmbet ceea ce poate să fie un util intrument pentru bolnavii de autism care pot fi avertizați cu privire semnalele emoționale ale celor din jurul său.

Sursa: bionicly.com