Aplicatii pentru telefon: exerciții pentru acasă

Aplicațiile te pot ajuta să-ți organizezi acasă programul de exerciții, ca să scapi de kilogramele în plus sau ca să te menții în formă. Află care sunt cele mai bune aplicatii pentru telefon recomandate de specialiști.

Aceste aplicatii pentru telefon te ajută să ții evidența minutelor de alergare și a exercițiile pe care le faci în timpul liber. De asemenea, unele arată câte calorii ai ars prin efortul făcut și ce distanță ai parcurs în alergare sau plimbare. În plus, datele înregistrate prin aplicații pot fi verificate de nutriționistul sau antrenorul tău personal, care poate ține astfel evidența efortului pe care l-ai făcut.

Citește și: Aplicații iOS de sănătate. Top 7

Aplicatii pentru telefon: ce recomandă specialiștii

Experții de la publicația PcMag.com au realizat un top al aplicațiilor pentru telefon, recomandate celor care vor să aibă un program de exerciții fizice acasă, în timpul liber.

Există multe aplicatii pentru telefon, dar pe primul loc în topul recomandărilor se află MyFitnessPal. Este gratuită, te ajută să ții evidența caloriilor consumate și îți arată ce exerciții fizice trebuie să faci ca să le arzi. Are o bază de date foarte mare cu alimente și băuturi și indicele lor caloric, astfel că vei putea calcula ușor efortul fizic necesar ca să arzi caloriile consumate.

Aplicația The Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout te ajută să faci acasă exerciții fizice eficiente. Marele avantaj al acestei aplicatii pentru telefon este că ajustează nivelul potrivit de efort fizic, în funcție de nivelul de pregătire pe care îl ai. Nu ai nevoie decât de 7 minute libere și de un scaun, cu ajutorul căruia poți face o gamă foarte variată de exerciții fizice.

Te poate interesa și: Aplicații pentru cele mai bune rețete de smoothie

Strava este o aplicație utilă pentru alergare și mers pe bicicletă. Ca să te motiveze, aplicația te ajută să concurezi cu orice altă persoană care o folosește. Aplicația înregistrează traseele și timpii obținuți de utilizatori, pentru a face un top al celor mai performanți.

Image_Strava_Live_Segments_Ride
Sursa foto: www.cyclingweekly.co.uk

Fitbit este o aplicație foarte bună și complexă. Ține evidența caloriile consumate, a greutății corporale, numără pașii făcuți, dar totodată îți arată nivelul glicemiei și al tensiunii arteriale. Este practic o combinație între o aplicație de fitness și una medicală.

Aplicatii pentru telefon caritabile și de divertisment

Charity Miles este o aplicația caritabilă care donează bani pentru fiecare kilometru parcurs de tine prin alergare, plimbare sau mers pe bicicletă. Poți alege din listă organizația caritabilă la care vor ajunge banii. Sumele sunt donate de diferiți sponsori, care au acceptat să ia parte la acest proiect.

FIT Radio este o aplicație care te ajută să transformi exercițiile fizice făcute acasă într-o adevărată plăcere. Aplicația îți oferă acces la diferite mixuri de muzică, special alese în funcție de sportul pe care vrei să-l practici: Zumba, yoga sau fitness. Poți alege varianta gratuită a aplicației, dar aceasta îți oferă acces la numai câteva mixuri. Contra-cost, pentru 4 dolari pe lună, poți avea acces nelimitat la muzică și mixuri, dacă alegi opțiunea premium. Există și posibilitatea achitării unui abonament anual, care costă 28 de dolari.

Acum știi care sunt cele mai apreciate aplicatii pentru telefon, pe care le poți folosi ca să faci exerciții fizice acasă. Alege-o pe cea care crezi că ți se potrivește mai mult și pune-te pe treabă!