Brandurile sport-viitorul in materie de dispozitive purtabile

 

CES 2016 – După circa doi ani de latenţă, companiile de echipament sportiv tradiţionale au decis intre în joc în ceea ce priveşte tehnologia fitness interconectabilă şi se pare vor reprezenta viitorul pe piata de dispozitive purtabile iar brandurile de tehnologie trebuie fie tot mai atente la această concurenţă.

Fără îndoială, Nike a avut mare succes cu dispozitivele sale Fuelband aşa cum şi Adidas a avut cu ceasurile pentru alergare şi cu produsele pentru gym dar multe alte nume tradiţionales-au ţinut până acum la distanţă iar asta a contribuit desigur la succesul fără egal al unor Jawbone şi Fitbit, precum şi la pătrunderea în domeniu a brandurilor de navigaţie TomTom şi Garmin.

Cu timpul însă a devenit clar brandurile sportive nu evitau doar o piaţă nouă şi complicată. Cu toţii jucau şi jocul lung al aşteptării pentru a vedea ce-şi doreşte piaţa, ce greşeli fac noii rivali şi ce noi oportunităţi apar din această revoluţie digitală în domeniul sănătăţii.

Exemplul cel mai complet este Under Armour a căror platforma a explodat recent şi a ajuns aibă 150 de milioane de utilizatori iar cifrele cresc cu circa 100 de mii în fiecare zi! Wired.com menţiona recent în 2015 au fost înregistrate peste 1.7 miliarde antrenamente. Cifrele impresionante se datorează în parte şi faptului Under Armour a cumpărat cele mai importante aplicaţii fitness: MapMyFitness, MyFitnessPal, Endomondo.

Aici mai multe despre MyFitnessPal

Ritmul în care Under Armour inovează face momentul trecerii lor pe locul 1 (acum sunt pe 3, după Nike şi Adidas) fie foarte apropape.

New Balance este un alt exemplu. Poate nu are tot atâţi utilizatori înregistraţi dar are probabil cel mai rapid ritm de creştere dintre toate brandurile sport la nivel mondial.

CES 2016 anunţă lansarea New Balance Digital Sport Division care va avea ca scop “înţelegerea, motivarea şi îmbunătăţirea vieţii sportivilor prin esperienţă digitală şi prin tehnologiile purtabile” iar prima mişcare a lor in materie de dispozitive purtabile este un smartwatch Android Wear cu procesor Intel.

Cum alegem un smartwatch

Intrarea în scenă a brandurilor sportive poate fi exact imboldul de care aveau nevoie companiile de tehnologie. Oamenii nu vor doar un telefon în miniatură la încheietură. Ei vor ceva cool, trendy, inspiraţional care desigur fie purtabil şi -i ajute în a-şi atinge obiectivele fitness.

 

http://www.wareable.com