Brăţara fitness Mio Fuse vine acum şi în sprijinul celor afectaţi de boala Parkinson

Mio – producătorul de dispozitive purtabile cum ar fi Fuse sau Alpha2 şi, în acelaşi timp, compania care se află în spatele tehnologiei de monitorizare a pulsului înglobată înceasurile Adidas şi Garmin – se asociază cu compania de sănătate digitală Beneufit pentru a veni în ajutorul pacienţilor afectaţi de boala Parkinson.

Monitoarele optice pentru puls de la Mio vor fi folosite pentru a urmări progresele realizate de către pacienţii cu boala Parkinson în efectuarea exerciţiilor prescrise cu ajutorul aplicaţiei Beneufit pdFit pentru iPhone. Aplicaţia permite medicului monitorizeze permanent evoluţia pacientului vis-a-vis de o serie întreagă de protocoale specifice bolii.

Scopul este acela de a folosi exerciţiile pentru a reduce simptomele, a încetini evoluţia bolii şi a îmbunătăţi calitatea vieţii. Pacienţii care au urmat în 2014 programul pilot Beneufit de 12 săptămâni şi-au îmbunătăţit dexteritatea cu 25% şi condiţia fizică cu 38%.

Mio Fuse şi Mio Link vor fi folosite pentru a înlocui curelele de piept HRM şi senzorii de cadenţa Wahoo. Companiile partenere speră , astfel, mai multe persoane vor folosi aplicaţia având în vedere brăţările sunt mult mai confortabile şi mai uşor de purtat.

Citeste aici Mai multe despre bratara fitness

Mark Gorelick, şef departament ştiinţă în cadrul Mio spune ”senzorii optici OHR erau folosiţi de mult în spitale dar nu erau potriviţi pentru situaţii active din cauza zgomotului generat de mişcare. Cu ajutorul prietenilor de la Philips, am reuşit găsim o soluţie pentru anularea zgomotului prin adăugarea unui accelerometru la pachetul senzorului OHR. Făcând asta am redirecţionat datele către un algoritm care furnizează un semnal cardiac curat”.

Te-ar putea interesa si O alta aplicatie mobila pentru bolnavii de Parkinson

Garmin şi Polar au lansat şi ei, în acest an, ceasuri cu senzor optic pentru puls.

Un pachet pdFit/Mio este disponibil acum de la Beneufit şi începe de la preţul de 128,99 USD dacă include Mio Link ,crescând la la 199,99 USD dacă e vorba de MioFuse. Aplicaţia a fostlansată în iunie şi este compatibilă de la iPhone 4S în sus, iPad 3 în sus, iPad Mini şi iPod Touch generaţia 5.

Sursa wearable.com