Noile ceasuri cu Android Wear 2.0 – evenimentul digital al toamnei 2016

Android Wear 2.0 se anunță evenimenetul digital al acestei toamne. Primele detalii au fost anunțate în cadrul conferinței Google I/O din primăvară, iar detaliile continuă să apară. Noile ceasuri cu  Android Wear 2.0 par să fie marele moment, mai ales că se încearcă, în premieră o variantă de ceasuri independente, care să nu depindă de legătura cu un telefon inteligent. Iată detaliile!

Noile ceasuri cu Android Wear 2.0 aduc îmbunătățiri la design și funcții noi. Ceasurile vor avea o independență totală față de telefoanele inteligente, dar se vor putea sincroniza și cupla cu acestea.

Android Wear 2.0

Citește și: Cele mai bune ceasuri inteligente – Top 2016

Concret, este vorba despre două ceasuri (cel puțin despre acestea există amănunte), intitulate Angelfish şi Swordfish. Evident, vor fi echipate cu cu sistemul de operare Android Wear 2.0. Cele două ceasuri inteligente vor fi realizate din materiale premium şi integrate cu Google Assistant. Acesta va aduce notificări şi alerte contextuale în funcţie de ora şi locul în care se află utilizatorul, în funcție de dorințele și setările acestuia.

Ceasurile se vor conecta automat la Wi-Fi și vor putea fi mult mai bine personalizate în funcție de nevoile, dorințele și interesele utilizatorului. Ceasurile Android Wear 2.0 sunt disponibile într-o versiune pentru LG Watch Urbane Second Edition LTE și Huawei Watch și vor avea display-uri rotunde. Gama se va diversifica însă foarte rapid.

Te-ar putea interesa și: Ceas smartwatch Android Wear conectat la iPhone

Android Wear 2.0,  Angelfish și Swordish

Modelul superior, Angelfish, va fi similar în design cu Moto 360 şi LG Urbane 2nd Edition, fiind realizat din metal la exterior. Pe laterală din dreapta vor fi poziţionate două butoane, alături de o coroană rotativă, asemeni Apple Watch. Nu este clar ce funcţii au aceste butoane, însă fiind vorba despre sistemul de operare Android, nu este greu să presupunem că măcar unul dintre ele oferă posibilitatea de a te întoarce la ecranul precedent. Cu un display cu diametru de 43,5 milimetri şi grosime de 14 milimetri, acesta va fi unul din ceasurile inteligente cele mai mari, din acest moment, de pe piață. Ceasul va avea un acumulator mai puternic, care să poată susține bine și chipset-ul cu modem LTE, senzorul de puls şi modulul GPS.

Modelul Swordish va fi orientat către cei care nu au nevoie de funcţii foarte avansate. Modelul este perfect pentru cei care vor un ceas mai mic şi mai uşor. Acesta vine cu un display cu diametru de 42 milimetri, un profil de 10,6 milimetri şi doar un singur buton pe lateral, sub formă de coroană rotativă. Funcţiile LTE şi GPS sunt absente.

E interesant de citit și: Top 3 Ceasuri cu monitor cardiac

Ce este nou pentru Android Wear 2.0?

Poate că cea mai mare schimbare este că dezvoltatorii au amplificat utilizarea dispozitivului prin simple gesturi ale încheieturii și antebrațului. O mișcare binecunoscută, scuturarea scurta de antebraț permitea și până acum accesul la notificări și la meniul principal. Acum, același gest va permite accesul și la aplicații și va alimina în bună măsură necesitatea de a opera ceasul tactil.

Acesasta nu este singura schimbare și nici singura îmbunătățire. Android Wear 2.0 va permite utilizatorilor să sară la diferite secvențe ale aceleiași aplicații. În plus va face mai ușor pentru utilizatori să acceseze secțiuni ale programelor, aplicațiilor și așa mai departe.

Android Wear 2.0 este foarte așteptat, mulți speră că va repara greșelile Wear Android care rulează acum. Android Wear 2.0  și varinta sa pentru ceasurile inteligente promite să fie o actualizare reușită. Noul sistem de operare va urmări să sprijine mai ales aplicațiile de sine stătătoare. Vor fi avantajate noile modalități de comunicare pentru a susține strategia de independență a ceasurilor inteligente.

Filmul de mai jos aduce detalii interesante, imagini și o excelentă prezentare și fac așteptarea pentru Android Wear 2.0 și pentru noua generație de ceasuri inteligente foarte grea!

Sursa: digitaltrends.com