Conferinta Asociatiei Melanom

Conferinta Asociatiei Melanom, editia 2019

Sursa: Melanom România

Conferinta Asociatiei Melanom Romania a ajuns deja la cea de-a 4a editie si va avea loc intre 10 -11 mai la Cluj-Napoca, unde sunt asteptati medici, pacienti si specialisti in domeniu, in total peste 30 de vorbitori.

Melanomul este un cancer extrem de agresiv care afectează în general tinerii, fiind responsabil de 75% dintre decesele cauzate de cancerele de piele. Conform estimării Globocan, în anul 2018, 1107 de persoane au fost diagnosticate cu melanom în România, dintre care 438 și-au pierdut viața.

Cea de-a patra ediție a Conferinței Asociației Melanom România, „Inovația în Melanom – 2019. Împreună pentru o viața mai bună”, care va avea loc la Cluj, în perioada 10- 11 mai 2019, militează pentru îmbunătățirea accesulul pacienților la terapii oncologice eficiente și consolidarea colaborării cu centrele clinice din țară. Vor fi dezbătute aspecte de frontieră în prevenția, diagnosticarea și tratamentul melanomului, precum și actualități din sistemul de sănătate românesc.

În prezent, majoritatea terapiilor inovatoare pentru melanomul avansat neoperabil sunt incluse pe lista de tratamente compensate din Romania. În ciuda acestui fapt, nu toate tratamentele aprobate spre decontare ajung la pacienții români, iar utilizarea schemelor de tratament limitate și lipsite de alternative au un impact negativ în ceea ce privește supreviețuirea. Astfel, reinițierea discuțiilor pe tema accesului real la tratamente, alături de colectarea de date și investigarea cauzelor utilizării lor limitate reprezintă un pas necesar pentru susținerea drepturilor pacienților în fața tuturor stakeholderilor.

Citește și Un nou vaccin anticancer, eficient chiar și în caz de melanom agresiv.

Prezentările specialiștilor vor alterna cu panel-uri de discuții, workshop-uri și competiții educative, susținute anul acesta de peste 30 de vorbitori și contribuitori, pe durata a două zile. Conferinta Asociatiei Melanom este adresată în primul rând pacienților și familiilor afectate de melanom.

Descrierea completă, programul conferinței și condițiile de participare pot fi consultate pe site-ul  Melanom Romania.

Acest eveniment este organizat de către Melanom Romania, o asociație de pacienți înființată în octombrie 2015, pornind de la experiența dramatică a persoanelor diagnosticate cu melanom din România. Asociaâia este cunoscută pentru rolul activ în educația pacienților și susținerea accesului necondiționat al acestora la prevenție, diagnosticare timpurie și terapii de ultimă generație.

Te-ar putea interesa și Te bronzezi frumos sau te arzi la soare? Răspunsul este în genele tale.

Sursă imagine: Melanom România