Dieta de 17 zile, aplicație pe telefonul mobil

Aplicația “dieta de 17 zile”, (17 Days Diet Meal Plan) valabilă în sistemul de operare IOS, a ajutat foarte mulți oameni să dea jos kilogramele în plus, i-a învățat să mănânce corect și sănătos și le-a readus zâmbetul pe buze.

 

În mod obișnuit, pentru orice dietă, este nevoie să faci un plan alimentar bine pus la punct, astfel încât să poți urma toți pașii. Doar că de multe ori ajungem să abandonăm dieta fie din lipsa timpului pentru a-ți prepara mâncărea, fie din plictiseală sau a programului foarte încărcat de la serviciu. Ei bine, această aplicație, dieta de 17 zile (17 Days Diet Meal Plan), îți va organiza planul de dietă foarte bine și îți va fi foarte ușor s-o aplici.

Citește și: MyFitnessPal, un calculator de calorii eficient

Ce este dieta de 17 zile

Dieta de 17 zile este compusă din trei etape, fiecare cu o durată de 17 zile, urmat apoi de un al patrulea ciclu, de întreținere. În prima fază a planului “dieta de 17 zile”, ai voie să consumi maximum 1200 de calorii pe zi. Vei elimina destul de multă apă din organism și vei pierde între 2 și 4 kg. Organismul se “împrietenește” cu noul stil alimentar, zahărul din sânge ajunge la un nivel mai bun, digestia se îmbunătățește vizibil.

În cea de-a doua fază, planul alimentar conține ceva mai multe calorii față de prima parte, iar această alternanță între etapele dietei va ține metabolismul în “alertă”, stimulând astfel arderea grăsimilor. În faza a doua, vei slăbi între 1,5-2 kg.

Ciclul al treilea reprezintă o etapă de stabilzare, vei învăța să îndrăgești obiceiurile alimentare sănătoase și să incluzi alimente obișnuite în noul meniu. Vei continua să slăbești, dar mai puțin.

În ultima fază a dietei, care are o durată nedeterminată, este important să te menții la greutatea pe care ai obținut-o și de care ai toate motivele să te simți mândră. Creatorul aplicației “dieta de 17 zile” îți propune să mănânci cât mai sănătos și dietetic în timpul săptămânii, dar la sfârșit de săptămână să te răsfăți cu mâncărurile preferate.

Citește și: Tu cât ai alergat azi? Verifică-ți contul MyFitnessPal!

Este bine să știi

În primele două faze ale planului de dietă, este bine să asociezi noul program alimentar cu exerciții fizice de cel puțin 17 minute zilnic. Este suficient dacă mergi pe jos într-un ritm mai alert sau să urci treptele în loc să iei liftul. În următoarele cicluri, vei pierde mai multe kilograme cu cât vei face mai multe exerciții. O medie de 150-250 de minute pe săptămână ar trebuie să fie suficiente pentru a te ajuta să slăbești și mai apoi să te menții la greutatea câștigată. Dieta de 17 zile promovează hrana sănătoasă din care sunt excluse zahărul și dulciurile, alimentele prăjite și excesiv prelucrate. Vei învăța să mănânci echilibrat, și corect. Foarte important la dieta de 17 zile este că nu abordează același plan alimentar pe toată durata ei și nu ai cum să te plictisești de regimul alimentar.