Digitalizarea farmaciilor, explozia vânzărilor

Peste 3000 de puncte farmaceutice sunt deja active în platforma pentru comenzi și comunicare online dedicată pentru digitalizarea farmaciilor,  producătorilor și distribuitorilor de pe piața din România.

Digitalizarea este un subiect la ordinea zilei, aflat pe buzele tuturor. Instrumentele digitale colaborative încep să se impună în diferite sectoare şi nu întarzie să îşi dovedească fiabilitatea prin rezultatele pe care le aduc celor deschişi către inovaţie. Un exemplu concret prin care o soluţie digitală poate optimiza rezultatele companiilor din sectorul farmaceutic este platforma GoPharma, primul marketplace din România care funcţionează 24 de ore din 24 şi conectează în timp real farmaciile cu distribuitorii și cu producătorii de medicamente. Aceștia accesează platforma pentru a publica lista de produse şi ofertele, campaniile de marketing şi informaţiile de interes pentru clienţi, în timp ce farmaciile emit comenzi şi urmăresc statusul livrărilor. In prezent sunt înregistrate 1.200 de farmacii cu peste 3.000 puncte de lucru ca utilizatori activi care au generat împreună peste 100.000 de comenzi. Iar digitalizarea farmaciilor este în continuă creștere. În primul an de activitate, platforma GoPharma a înregistrat peste 100.000 de comenzi.

Cum se explică succesul platformelor digitale

La doar un an de la lansare, platforma GoPharma, dezvoltată de Setrio, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori români de soluții IT pentru industriile farmaceutică și medicală, a devenit un hub important pentru farmacii din ţară (regional sau naţional), distribuitori și producători de medicamente. Unul dintre avantajele majore ale platformei constă în posibilitatea de a efectua comenzi chiar și în afara orelor de program sau în weekend, ceea ce asigura beneficii de eficientizare a procesului de comandă și de reducere a costurilor cu distribuția produselor. Astfel, digitalizarea farmaciilor poate duce la explozia vânzărilor.

Citește și: https://ehealthromania.com/industria-farma-strategie-digitala/

Utilizarea platformei se realizează facil pentru farmacii. Accesarea informațiilor despre produse sau despre profilul distribuitorului se face rapid și intuitiv, iar statusul comenzilor este în permanență actualizată, fapt ce încurajează farmaciile să aibă un comportament constant şi să verifice continuu oportunitățile de achiziții oferite de GoPharma.
Platforma reprezintă, de asemenea, o soluţie reală pentru distribuitorii mici şi mijlocii, ce deţin o cotă importantă din piaţa farmaceutică din România, dar care nu pot susţine independent protaluri proprii, care sunt generatoare de costuri mari de dezvoltare şi mentenanţă.

Digitalizarea farmaciilor duce la creșterea vânzărilor

În mai 2017, nu mai putin de 23 de distribuitori erau activi în platformă cu întreg portofoliul de produse, dar și cu multe promoții generale sau exclusive. Alți 6 distribuitori se află în curs de implementare. “Pentru 2017 avem în target creșterea vânzărilor prin platformă cu cel puţin 30%, dar și dezvoltarea aplicației pentru dispozitive mobile”, spune Marius Ciupercă, Director General Setrio Soft. Succesul platformelor online de tipul GoPharma este urmarea firească a ritmului alert în care se produc schimbările tehnologice generate de nevoile pieței farmaceutice aflată într-o permanentă conectare la nou, pentru a oferi pacienților servicii de calitate și beneficii pe termen lung.

Te-ar mai putea interesa și: https://ehealthromania.com/antreprenor-sanatate-dezvoltati-produse/

“În momentul de față dăm toate comenzile online prin GoPharma. Majoritatea distribuitorilor cu care colaborăm sunt în platformă, așa că le trimitem comenzile prin GoPharma. Merge mult mai repede ca în trecut când trebuia să îi sunăm”, spune Otilia Mariana Mihoc, unul dintre utilizatorii platformei digitale.