Dureri de cap prevenite cu ajutorul unui dispozitiv portabil

Persoanele care se confruntă des cu dureri de cap primesc o veste excelentă! Cefaly II, un dispozitiv ușor de folosit și practic, promite că migrenele vor dispărea într-un timp foarte scurt, fără ajutorul medicamentelor.

Producătorii Cefaly II, compania belgiană Cefaly Technology, sunt la a doua încercare. Ei au dezvoltat inițial un aparat care funcționează pe același principiu, dar care era mult mai voluminos. Cefaly I se prezenta sub forma unei benzi și se purta în jurul frunții.

Vrei să știi ce simt cu adevărat cei chinuiți de dureri de cap? Iată cum arată primul simulator de migrenă din lume! 

 

dureri de cap
Prima variantă a dispozitivului Cefaly. FOTO: Cefaly.com

Noul Cefaly II are dimensiuni mai reduse și a primit deja aprobarea FDA (Food and Drug Aministration), iar lansarea lui pe piață este doar o chestiune de timp.

Dureri de cap? Folosește Cefaly II

Dispozitivul medical transmite impulsuri electrice către nervul trigeminal, ameliorând dureri de cap care nu pot fi eliminate decât prin administrarea de analgezice. În unele situații, persoanele care suferă de dureri de cap nu pot tolera medicația specifică, astfel că acest aparat poate fi o soluție excelentă la problemele cu care se confruntă.

Iată principiul care stă la baza acestui dispozitiv, explicat într-un video detaliat:

Cefaly II este alcătuit dintr-un elecrod autoadeziv care se prinde pe frunte, iar generatorul care acționează prin stimulare nervoasă se poziționează pe acesta, fixându-se cu ajutorul unui magnet. Butonul de pe generator permite reglarea intensității stimulării electrice, în funcție de gradul de suportabilitate al fiecărui utilizator.

Din aceeași categorie, te-ar putea interesa și: Livia, dipozitivul care elimină durerile menstruale

Urmărește clipul video pentru a vedea cum se folosește Cefaly II:

Potrivit recomandărilor producătorilor, Cefaly II poate fi folosit doar după consultarea prealabilă a medicului și nu trebuie purtat mai mult de 20 de minute pe zi.

Studiile realizate de compania producătoare pe 2 313 pacienți care sufereau frecvent de dureri de cap arată că peste 53% dintre aceștia s-au declarat mulțumiți de Cefaly II, dorind să-și achiziționeze dispozitivul pentru a-l utiliza pe viitor.

Dispozitivul funcționează pe bază de baterii, dar poate fi încărcat și prin intermediul unui USB.

Sursa: medgadget.com