Livia, dispozitivul care elimina durerile menstruale

Livia este un dispozitiv simplu, ingenios și foarte eficient care înlătură durerile menstruale, practic instantaneu. Aparatul este un dispozitiv din categoria wearables care emite o vibrație pe o anume frecvență. Efectul vibrațiilor este instantaneu și calmeaza  durerea menstruală, indiferent cât este de intensă, într-o clipă.

Peste 50% dintre femei suferă de crampe menstruale. Problema apare la pubertate și durează cu mici variații până la menopauză. Menstruația dureroasă sau dismenoreea pare unul din canoanele femeilor. Durerile menstruale nu sunt de natură patologică, dar anume mecanisme fiziologie care au loc lunar în trupul femeii provoacă aceste crampe menstruale.
Soluția o reprezintă analgezicele, iar femeile care se confruntă cu durerile menstruale știu că doar cu ajutorul pilulelor pot supraviețui în condiții relativ normale, în zilele delicate. Livia, dipozitivul care elimină durerile menstruale face asta fără analgezice, comod, complet și simplu. 

Te-ar mai putea interesa și aceasta aplicație pentru calendar menstrual. Update 2016

Dispozitivul intră în clasa wearables, se folosește la nevoie și funcționează printr-un mecanism simplu. Este vorba despre o stimulare a nervilor care transmit senzația dureroasă, blocând precepția stimulilor dureroși. Toate procesele fiziologice tipice ciclului menstrual feminin continuă, fără a fi influențate de acest dispozitiv, dar durerile menstruale nu mai sunt percepute.

belly_ba33ot

Mai multe studii clinice au probat faptul că dispozitivul Livia ameliorează sindromul premenstrual, și o face cu o eficiență constantă indiferent cât de mult este folosit.

Citește și: Aplicații care te ajută să depistezi cancerul de sân

_box-05_xsid21Principiul de funcționare și tehnologia după care a fost conceput acest dipozitiv este foarte simplă și se bazează pe  “Control Gate”. Aparatul transmite nervilor care conduc impulsul nervos și mesajul de durere din zona ovarelor, la creier, un impuls nervos alternativ. Nervii vor prelua acest semnal, plăcut și nedureros, iar mesajul nervos care transmite durerea rămâne blocat. Creierul percepe semnalul transmis de Livia, iar senzațiile dureroase sunt ignorate. Concret, durerile menstruale sunt blocate. 

Citește și: Calculator ovulație. Cum te ajută și care sunt cele mai populare 10 aplicații

Livia, dispozitivul care anulează durerile menstruale se atașează la betelia fustei sau pantalonilor. Cei doi electrozi se lipesc de piele și gata. Sistemul de prindere este natural și confortabil, nu produce iritatii și este non-alergen.

Vibrația resimțită este ușoară, relaxantă și plăcută. Practic din momentul pornirii aparatului, senzația dureroasă dispare pe loc. Aparatul se încarcă printr-un cablu de tip USB. Autonomia este de circa 19 ore, iar încărcarea este rapidă.

Calmează durerile menstruale, fără nici un fel de efecte secundare

Aparatul poate fi folosit de toate femeile, indiferent de vârstă, nu are nici un fel de contraindicații, nu produce reacții adverse, nu are efecte secundare. Testele au dovedit că este eficient și pentru alte tipuri de dureri din zona genitală feminină fiind util femeilor care suferă de endometrioza. Această suferință este însoțită de dureri intense, uneori chinuitoare. Livia poate calma aceste dureri în 80% din cazuri.

01_ai2jkp

Produsul este în faza de prototip și urmează să primească avizul instituțiilor de acreditare din Statele Unite, înainte de a se trece la producția de serie și la comercializare. În prezent Livia a fost testat de mai bine de 200 de femei, iar rezultatele s-au dovedit mai mult decât promițătoare. Se preconizează că producția va începe în vara aceasta, iar primele produse Livia vor fi disponibile în octombrie 2016.

Sursa: indiegogo.com