Febra musculară, eliminată de Emma, robotul-maseur

Febra musculară ar putea deveni doar o amintire urâtă! Noul robot Emma promite un masaj făcut ca la carte și o eliberare rapidă de durerile musculare.

Emma – sau Expert Manipulative Massage Automation – este noua invenție a câtorva absolvenți de la Universitatea Tehnologică Nanyang, din Singapore, în colaborare cu CEO-ul start up-ului AiTreat, Albert Zlang, și medici specializați în medicina tradițională chineză.

Acest robot are drept scop efectuarea unui masaj profesionist pentru a ameliora nesuferita febră musculară survenită în urma efortului fizic intens.

Te-ar putea interesa și: Pillo, robotul care are grijă de sănătatea familiei

febra musculara

Senzorii și tehnologia 3D care stau la baza acestui robot asigură pacientului un masaj țintit pe zonele-problemă. Mai mult decât atât, brațul robotului poate depista nivelul de durere resimțit de pacient și se concentrează exact pe acele porțiuni, aplicând presiune exact atât cât e necesar. De asemenea, dacă presiunea este prea mare, iar pacientul nu se simte confortabil, senzorii din brațul robotic diminuează gradul acesteia.

Febra musculară, eliminată de un robot!

Deși este destinat în special sportivilor de performanță, robotul ar putea înlocui în curând maseurul clasic, la care apelăm frecvent atunci când suferim de dureri de spate sau de alte afecțiuni musculare, printre care și febra musculară.

Obiectivul nostru nu este să înlocuim terapeuții, ci să le îmbunătățim productivitatea, în sensul în care pot fi tratați mai mulți pacienți în același timp”, spune Albert Zhang.

Citește și: Brațul bionic, o realitate

Inițial, Emma este „ghidată” de terapeut în ceea ce are de făcut, după care se descurcă de minune de una singură. Interfața prietenoasă și instrucțiunile detaliate sunt extrem de utile și fac din acest aparat un instrument al viitorului, care va putea trata diferite tipuri de accidentări.

febra musculara

Primii pacienți care au beneficiat de „mâinile” magice ale Emmei sunt sportivii din echipa națională de baschet din Singapore. La finalul tratamentului, aceștia au acordat calificative pozitive maseuzei Emma, însă și terapeuții s-au declarat mulțumiți de calitățile acestui aparat.

Pe viitor, AiTreat își propune să o upgradeze pe Emma, astfel încât aparatul să fie mai compact și, de ce nu, dotat cu capete care se încălzesc, astfel încât să simuleze perfect contactul fizic cu o persoană reală.

Deși nu există informații privind lansarea pe piață a acestui robot, în clinica Kin Teck Kong se folosește deja această tehnologie, iar rezultatele sunt încurajatoare.

Sursa: today.mims.com