Generaţia Millenials. Cine sunt și cum vor schimba lumea

Generaţia  Millenials cuprinde pe cei născuți în perioada 1990-2000.  Adică cei care au acum vârste între 15 și 25 de ani și care sunt în pragul maturității și au șansa să schimbe lumea în bine.

Site-ul eHealth Romania are și o pagina pe Facebook. Necesar și normal. Și pagina și site-ul sunt relativ recent venite pe piața online și sunt în formare și dezvoltare. Ceea ce este însă remarcabil este graficul oferit de Facebook care arată detaliile de vârsta și sex ale utilizatorilor paginii, al celor abonați la pagina și implicit interesați de ceea ce înseamnă sănătate digitală sau eHealth. Dacă procentul femeilor și al bărbaților este sensibil egal, vârsta utilizatorilor arată că cel mai numeros public vine din grupa de vârstă 18-24, adica exact generaţia Millenials.

facebook statistica

Membrii Generației Millennials sunt tinerii născuți între anii 1990 și 2000, într-un context favorabil și într-un mediu mai abundent comparativ cu ceea ce au primit generațiile anterioare. Ei au avut acces la toate experiențele și lucrurile pe care părinții lor și le-au dorit: călătorii, gadget-uri, acces nelimitat la informații, comunicare totală, liberă, fără granițe. Să mai spuna cineva că lumea nu s-a schimbat radical în ultimi 20 de ani și că telefoanele mobile și rețelele sociale și mai ales Facebook sunt marginea prăpastiei pentru omenire! Nici vorbă, ba chiar din contră!

Citește și: Medicina digitală contribuie în mod esențial la sănătatea oamenilor

millennials-creditGeneraţia  Millenials se definește ca fiind oameni dezinvolți, liberi, normali (în mult mai mare măsură decât părinții lor), lipsiți de teama consecințelor, percepând lumea din jurul lor ca fiind un ocean infinit de posibilități. Sună bine, nu?

Citeste si: Industria sănătății digitale suferă prin neimplicarea pacienților

Generaţia  Millenials este și pozitivă, deschisă la informație și valorizează puternic expertiza și sistemul meritocratic. Millennials nu au ca repere nici ierarhia, nici vârsta. Pentru ei este important cum gândesc cei din jurul lor, membrii în Generaţia  Millenials fiind toți cei cu minte deschisă, fără limite, fără teamă, care spun ce gândesc, pentru că altfel nu se pot exprima. Remarcabil este pentru Millennials că au așteptarea ca, atunci când li se spune ”nu se poate”, să li se explice de ce și să li se ofere argumente. Vor să fie informați, să comunice și să contribuie! Ce este de nota zece aici? Dorința de a face a acestora. Generaţia  Millenials poate scoate planeta din amorțeală, din canoane și sabloane, din tipare și poate duce lumea înainte. Să fim optimiști, deci!