Leul curajos, aplicație pentru copii bolnavi de cancer

Prima aplicație pentru copiii bolnavi de cancer a fost finalizată de curând și poate fi descărcată din Play Store. În curând va fi disponibilă și pentru iOS.

Aplicația “Leul curajos” a fost dezvoltată pentru copiii și adolescenții bolnavi de cancer cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, pacienți în cadrul secțiilor de oncopediatrie din România. Aceștia se află în tratament ori sunt în evidența unor medici de specialitate. Aplicația ”Leul Curajos” permite evaluarea din punct de vedere psihosocial a nevoilor cu care se confruntă în fiecare zi un copil bolnav de cancer.

Aplicație pentru copii bolnavi de cancer

Prin intermediul unor activități vizuale, copiii și tinerii cu vârste între 6 și 15 ani, diagnosticați cu cancer, vor avea posibilitatea să își îmbunătățească cunoștințele despre corpul uman, dar și să învețe să gândească pozitiv. Jocurile terapeutice se concentrează pe învățarea corpului uman și pe asimilarea unor informații importante cu privire la funcționalitatea acestora, concentrarea atenției asupra tendințelor pozitive (de exemplu, selectarea pisicilor fericite), care vor dezvolta ulterior o gândire orientată preponderent pozitivă. Folosirea acestei aplicații pentru copii bolnavi de cancer ajută la conturarea unei imagini pozitive despre sine a tinerilor suferinzi, care se confruntă în timpul tratamentului cu diverse efecte secundare cum sunt căderii părului, paloare feței, slăbiciune.

Citește și Ce informații despre sănătate caută pe net copiii noștri?

Datele obținute în urma descărcării și folosirii aplicației pentru copii bolnavi de cancer vor oferi specialiștilor Asociației Little People informații despre evoluția bolii fiecărui pacient. Vor face posibilă personalizarea și eficientizarea în acest mod a activităților terapeutice, astfel încât toți pacienții să înțeleagă și să accepte necesitatea tratamentului.

Citește și Abonamente și aplicație speciale pentru surdo-muți de la Vodafone

Aplicația conține și povești terapeutice din cartea ”În lumea poveștilor cu Leul Curajos” – editată și realizată de specialiștii Little People care lucrează cu pacienți din opt centre oncopediatrice din România.

Îți recomandăm și Smartwatch pentru copii, siguranță pentru părinți

Aplicația este finanțată de Fundația Vodafone România, prin programul Mobile for Good. Sub umbrela programului Mobile for Good, Fundaţia Vodafone finanţează, în toate cele 28 de ţări în care este prezentă, proiecte care folosesc tehnologia pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor şi a genera schimbarea în societate.

Sursă foto și text: play.google.com, www.connect.ro, www.vodafone.ro