Smartwatch pentru copii, siguranță pentru părinți

Pe piața din România există mai multe modele de smartwatch pentru copii. Aceste gadgeturi nu sunt jucării, ci o soluție pentru părinții care vor să monitorizeze activitatea celor mici. Astfel, dacă vrei să știi permanent unde se află copilul tău, poți afla asta cu ajutorul unui smartwatch, care folosește localizarea prin GPS.

Unul dintre cele mai noi modele de smartwatch pentru copii este dokiWatch. Este conceput pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, fiind în același timp și un telefon ușor de folosit, dar și un sistem de localizare precis. Este primul 3G smartwatch pentru copii cu apeluri video, apeluri de voce și capacități de mesagerie. Prin intermediul unei alarme SOS, copiii își pot chema în ajutor părinții care folosesc imediat senzorul de localizare din aplicația Doki App, compatibilă atât cu sistemul iOS, cât și cu Android.

De la distanță, părinții pot dezactiva acest smartwatch, pentru ca micuții să nu-l poată folosi în timpul orelor de școală, ori pentru a nu le perturba somnul. Acest smartwatch pentru copii a fost prezentat la târgul de electronice CES 2016 din Las Vegas. Din păcate, modelul nu este disponibil deocamdată în România, însă poate fi comandat de pe Kikstarter, de aici.

Citește și: Ce informații despre sănătate caută pe net copiii noștri?

Smartwatch pentru copii. Modele disponibile în România

Dacă vrei să cumperi un smartwatch pentru copii care se găsește în oferta magazinelor din România și pe care îl poți testa personal, ai multe variante din care poți alege. Trebuie să ții cont și de buget, dar și de capriciile copilului care îl va purta. Există modele mai elegante, mai practice sau mai sport.

Dacă ai un buget mai limitat, poți alege un ceas inteligent cu GPS care costă între 150 și 300 de lei. Poți găsi aici mai multe modele ieftine. Spre exemplu, Wonlex GW300 Triple Positioning este un smartwatch pentru copii disponibil în mai multe variante de culori. Folosește triplă localizare GPS în timp real, are un ecran de 0,96 inch, memorie de 32MB și o baterie de 400mAh încorporată.

Acest gadget are mai multe funcții, în afară de localizare. Poate fi folosit ca pedometru, calculează consumul de calorii, monitorizează somnul copilului și poate iniția apel telefonic. Ceasul inteligent poate fi conectat la un telefon care folosește un sistem de operare Android 5 sau mai recent și iOS 6. Funcționează împreună cu aplicația SeTracker.

Ai putea fi interesat și de Aplicație pentru calendar menstrual în limba română

Smartwatch pentru copii Vtech Kidizoom DX

Un smartwatch pentru copii de care micuțul tău se va bucura cu siguranță este modelul VTech Kidizoom DX. Este ideal pentru un începător și este destinat copiilor care au între 4 și 7 ani, fiind conceput mai mult pentru distracție.

Are o camera foto-video de 0,3 megapixeli, peste 50 de design-uri care pot fi schimbate pentru aspectul ceasului și voice recorder cu efecte speciale amuzante. Acest smartwatch pentru copii are alarmă, timer, calendar, calculator și senzor de mișcare, dar și opt jocuri incluse. Costă între 200 și 277 lei.

Smartwatch pentru copii Pebble

Dacă vrei să cumperi un produs deosebit, poți alege un smartwatch pentru copii marca Pebble. Este unul dintre cele mai populare produse de acest fel, scrie publicația Fractus Learning.

Pebble Smartwatch este destinat copiilor mai mari, de peste 8 ani. Modelul este compatibil cu telefoanele cu Android și iOS și permite multe facilități, printre care alerte pentru orice e-mail sau SMS primit, calendar. Copiii pot descărca diferite tipuri de design pentru interfață și aplicații. Marele avantaj este bateria, care rezistă între 5 și 7 zile cu o singură încărcare. În România, acest smartwatch pentru copii costă între aproximativ 360 de lei. Îl poți găsi aici.

Citește și: Senzor de glicemie Dexcom G4 în România. Cât costă și cum se folosește

Smartwatch pentru copii Martian Notifier

Un model mai performant și foarte elegant este Martian Notifier. Funcționează ca un ceas analog, însă are și un mic ecran pe care apar notificări prin conectarea lui la un smartphone. Este conceput pentru copiii de peste 8 ani, dar poate fi folosit și de către adulți. Ecranul este tip OLED, rotund și ușor de citit.

Acest smartwatch pentru copii este compatibil cu multe tipuri de telefon Android și iOS. Trimite notificări, poate face poze frumoase, iar bateria rezistă aproximativ 6 zile. Prețul acestui gadget este ceva mai mare: 500 de lei și îl poți găsi aici.

Smartwatch pentru copii Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2 este un tip de smartwatch pentru copii mai activi, care fac mult sport. Acest ceas inteligent poate fi folosit ca pedometru, măsurând numărul de pași făcuți, distanța parcursă, numărul de calorii arse, ritmul cardiac.

Astfel, este ideal pentru un copil care vrea să devină sportiv de performanță și se antrenează serios. De asemenea, acest smartwatch pentru copii poate monitoriza somnul celui mic. Costă peste 600 de lei și îl găsești aici.

Citește și despre Senzor EKG de la Samsung, conectabil la telefon

Smartwatch pentru copii Samsung Gear S2

Samsung Gear S2 este un smartwatch pentru copii extrem de performant. Fiind un gadget foarte complex, este destinat copiilor mai mari. Are un display mare tip AMOLED, unde copilul poate vedea toate notificările – mesaje text, apleuri telefonice, aplicații. Ceasul poate primi comenzi vocale și poate fi folosit și pentru monitorizarea activității fizice.

În funcție de preferințele copilului, acest smartwatch de calitate este disponibil în mai multe stiluri, care permit personalizarea lui. Pentru că vorbim de un produs deosebit de performant, prețul este pe măsură: între 900 și 1.000 de lei, după cum poți vedea aici.

Smartwatch pentru copii Apple Watch

Desigur, cel mai bun smartwatch pentru copii este Apple Watch, un gadget de top. Un model sport costă echivalentul a 270 de dolari, însă pentru unul de Ediție poți plăti până la 10.000 de dolari. Poți face o precomandă aici, unde prețul variază între 1.500 lei și 6.800 lei pentru varianta Apple Watch 2 cu carcasă din ceramică. Trebuie să știi că acest gadget are ecran Retina flexibil și poate fi folosit inclusiv pentru a plăti prodyse, prin intermediul Apple Pay, deci atenție când îl lași pe mâna celui mic!

Acum ai aflat care sunt opțiunile dacă vrei să cumperi un smartwatch pentru copii. Ai de unde alege, așa că trebuie doar să te decizi, în funcție de bugetul pe care îl ai și de nevoile copilului tău.

Citește și: Pillo, robotul care are grijă de sănătatea familiei