Manualul Merck, disponibil și ca aplicație pe telefon

Manualul Merck, o sursă extrem de importantă de informare atât pentru medici, cât și pentru pacienți, este acum disponibil sub formă de aplicație pe telefon.

Încă din 1889, manualul Merck este una dintre cele mai utilizate resurse medicale din lume. Prin această inovație, Merck oferă acces utilizatorilor la mii de articole detaliate, clipuri video, animații și alte resurse, fără a avea nevoie de conexiune la internet.

Necesitatea acestei aplicații pe telefon a apărut ca urmare a unui sondaj recent, care a relevat că unul din zece americani își doresc să aibă acces la informații medicale avizate pe un dispozitiv mobil.

Descoperă și Cele mai bune aplicații iPhone pentru studenții la medicină

Cercetarea realizată pe 2 000 de persoane a arătat că peste 50% dintre subiecții care dețin un smartphone sau o tabletă ar descărca o aplicație care să cuprindă informații medicale, dar numai dacă acestea ar fi credibile.

manualul merck

De asemenea, mai mult de jumătate dintre repondenți și-au exprimat dorința de avea acces la un astfel de conținut fără a fi nevoiți să ofere informații personale și fără a fi deranjați de reclame (39%).  Un sfert dintre participanți au subliniat importanța accesibilității acestei aplicații (23% nu vor să fie îngrădiți de conexiunea la internet).

Aplicația pentru manualul Merck conține mii de articole

Astfel, dezvoltatorii aplicației pentru manualul Merck au ținut cont de aceste doleanțe și pun acum la dispoziție o cantitate impresionantă de articole despre boli, simptome și tratamente, precum și peste 800 de poze care ilustrează afecțiunile respective și 200 de animații și clipuri video.

Te-ar putea interesa și Topul celor mai utile aplicații pentru diabet în 2016

Odată descărcată aplicația, conținutul este stocat pe device-ul utilizatorului, fiind astfel disponibil oriunde și oricând, nefiind necesară conexiunea la internet. Aplicația dispune și de o secțiune specială, disponibilă de data aceasta numai în prezenta internetului, în care utilizatorii vor putea citi cele mai recente știri din domeniul medical și vor putea completa diverse chestionare interactive.

Urmând exemplul celor de la Merck, transformând o carte stufoasă într-o aplicație inteligentă pe telefon, dezvoltatorii speră că în viitorul apropiat, până în 2020, peste trei miliarde de persoane vor avea acces la informații medicale relevante direct pe smartphone.

Manualul Merck sub formă de aplicație pe telefon este disponibil în magazinele Apple iTunes și Google Play.

Sursa: healthdatamanagement.com