Aplicații diabet UPDATE 2017 – cele mai bune

Topul celor mai bune aplicații diabet din 2017 include proiecte mai vechi (lansate în 2015 sau chiar mai vechi), dar și unele mai recente, deosebit de utile pentru diabetici. Aplicațiile îi ajută pe diabetici să-și monitorizeze constant nivelul glicemiei și îi ajută să aibă un stil de viață sănătos.

Aplicațiile pentru telefon sau tabletă îi pot ajută foarte mult pe diabetici, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, îi ajută să țină evidența nivelului glicemiei, pe parcursul unei zile. Alte aplicații le oferă sfaturi legate de o nutriție sănătoasă, le recomandă alimentele pe care trebuie să le consume și țin evidența caloriilor și carbohidraților consumați. Există și aplicații care oferă rețete culinare concepute special pentru diabetici.

My Sugr, aplicația concepută de diabetici

mysugr

Una dintre cele mai importante aplicații diabet 2017 este un soft conceput chiar de doi pacienți diabetici: My Sugr. Realizată de fondatorii unui startup, Frank Westermann și Anton Kittelberger, aplicația My Sugr a fost cumpărată apoi de compania farmaceutică Roche.

De la bun început, această aplicație a fost diferită, deoarece realizatorii ei suferă la rândul lor de diabet. Luptându-se cu boala, ei au putut să înțeleagă mult mai bine ce înseamnă provocările cu care se confruntă zilnic pacienții diabetici și le-a fost mai ușor să realizeze o aplicație care chiar îl pune în centru pe pacient.

Cu ajutorul acestei aplicații, pacienții pot monitoriza foarte ușor nivelul glicemiei, țin evidența carbohidraților consumați și află nivelul estimat al glicatei. Aplicația are deja peste un million de utilizatori și în prezent a devenit un punct central al strategiei de sănătate digitală din cadrul Roche Diabetes Care.

My Sugr poate fi descărcată de AICI pentru utilizatorii Android sau de AICI pentru cei care folosesc dispozitive Apple.

Aplicații diabet pentru alegerea dietei corecte

Pentru că una dintre marile probleme cu care se confruntă diabeticii este păstrarea unei diete echilibrate, unele aplicații speciale îi pot ajuta foarte mult. Spre exemplu, aplicația GoMeals, concepută de Sanofi, îi ajută să aleagă alimentele potrivite, care nu riscă să le crească nivelul glicemiei. De asemenea, aplicația le face recomandări utilizatorilor, pentru ca aceștia să facă zilnic mișcare și să se hrănească sănătos. GoMeals este dispoinibilă pentru dispozitivele cu Android și iOS.

Buddy este o aplicație destinată celor care folosesc gadgeturi cu iOS. Aplicația memorează datele introoduse de pacient despre niveluul glicemiei și oferă informații despre consumul de carbohidrați recomandat, activitatea fizică pe care trebuie s-o facă pacientul și ce doze de insulină trebuie să-și administreze.

Aplicația BG Monitor este destinată utilizatorilor Android. Arată tendințele de creștere sau scădere a glicemiei, în funcție de datele furnizate de utilizator. Realizează grafice complexe, care pot fi interpretate de medic. De asemenea, arată care este doza de insulină necesară înainte de fiecare masă. Utilizatorul introduce nivelul actual al glicemiei și alimentele pe care le va consuma, iar aplicația calculează automată câtă insulină trebuie injectată.

Pentru copiii care suferă de diabet și pentru cei care au fost diagnosticați recent, există o aplicație care îi va ajută să înțeleagă mai ușor ce presupune noul stil de viață pe care trebuie să-l adopte. Carb counting with Larry ține evidența carbohidraților consumați într-un mod amuzant, prin intermediul unui nou prieten, leul. De asemenea, oferă informații despre cantitatea de carbohidrați din fiecare aliment, astfel încât bolnavul va învăța cum să-și conceapă singur o dietă sănătoasă.

Cele mai bune aplicații diabet 2016

Se poate spune că aceste cele mai bune aplicații diabet 2016 pot să îmbunătățească major viața bolnavilor, să le ofere suportul și susținerea de care au nevoie pentru a putea controla și gestiona boala, astfel încât să beneficieze de o viață cât mai aproape de normal.

Citește și: Neuropatie diabetică prevenită cu ajutorul tehnologiei

Numărul persoanelor care au diabet este în continuă creștere. Statistic, undeva în jur de 8% din populația planeteti are diabet cu o formă sau alta. Milioane și milioane de oameni se străduiesc să ducă o viață cât mai aproape de normal cu aceast dezechilibru metabolic major, care nu se poate vindeca, dar care poate fi menținut în limite normale. Tocmai pentru menținerea în limite normale a constantelor biologice aceste aplicații diabet 2016 sunt un ajutor major. 

Managementul diabetului zaharat impune control periodic și foarte frecvent al valorilor glicemiei. În funcție de valoarea acesteia pacientul știe ce are de făcut. Dieta, o viață sănătoasă, activitatea fizică și un echilibru între perioadele de relaxare și cele de activitate fizică și pshică, precum și un bun control al stresului sunt aliați de bază pentru ca un diabetic să aibă o viață normală. Aici intervin aplicațiile destinate diabeticilor, care monitorizează activitatea generală a acestora, pot măsura rapid și foarte precis glicemia și îi pot sfătui pe bolnavi ce atitudine terapeutică să urmeze. 

Monitorizarea nivelulului de glucoză este vitală pentru o persoană care suferă de diabet, iar un lucrurile pe care le au în comun toate aceste aplicații diabet 2016 este faptul că acestea contribuie la simplificarea managementului diabetului zaharat.

BG Monitor Diabetes aplicații diabet 2016

Este o aplicație pentru Android și este gratuită. Este una dintre cele mai bune aplicații diabet 2016. Are o interfață simplă, logică așa cum este Androidul în general,  elegantă și foarte ușor de gestionat. Aplicația este un fel de asistent personal care ține minte tot și care îți amintește tot ceea ce este esențial în funcție de tipul de diabet de care suferi. Aplicația calculează în funcție de o sumă de parametri personali de câtă insulină ai nevoie, ține minte ce ai mâncat și face o evaluare a carbohidraților și glucidelor. Este o aplicație utilă pentru că după ce a fost personalizată comunică foarte simplu și eficient cu tine.

Poți descărca aplicația AICI

Citește și: Tratament diabet 2016. Diabeticii își scriu singuri viitorul


aplicații diabet 2016BlueLoop

Aplicația are variante pentru Android și pentru iPhone și este gratuită în ambele sisteme de operare. Este una dintre cele mai bune aplicații pentru copiii care au diabet, având o interfață foarte prietenoasă, extrem de intuitivă și simplu de folosit. Aplicația are posibilitatea de a transmite datele părinților și poate permite partajarea informațiilor cu medic sau dietetician. Facilitatea este extrem de utilă, mai ales ca este una dintre cele mai folosite aplicații diabet pentru adolescenți și copii.  Aplicația poate trimite mesaje de avertizare și alarme părinților în cazul în care evaluează că ceva nu este în regulă sau în conformitate cu planul de dietă stabilit.

Poți descărca aplicația pentru iPhone AICI, iar pentru Android AICI

Este bine să citești și: Glucometru fără înțepătură pentru copii: FreeStyle Libre

350x350_The_Best_Diabetes_Apps_of_2016_Carb_Counting_with_LennyCarb Counting with Lenny

Este o excelenta aplicație pentru copiii care au diabet. Are variante pentru iPhone și Android și este gratuită. Interfața are un  design simplu care este distractiv pentru oricine îl utilizează, iar leul Lemmy este un partener agreabil, tonic și abil. Copiii cu diabet pot folosi foarte ușpr aplicația aceasta fiind o foarte simplă care prin care aceștia deprind regulile esențiale d enutriție care guvernează viața unei persoane cu diabet. Aplicația are și jocuri și ilustrații distractive, care îi ajută pe cei mici să facă alegeile corecte în ceea ce privește alimentele pe care le consumă, ceea ce o plasează printre cele mai bune aplicații diabet 2016.

Poți descărca aplicația pentru iPhone AICI, iar pentru Android AICI

aplicații diabet 2016Diabetes in Check

Este o aplicație disponibilă doar pentru iPhone. Interfața este simplă și intuitivă iar navigarea logică și intuitpvă. Are mai multe caracteristici utile, specifice inclusiv un jurnal, un planificator de meniu, care știe să evalueze ce s-a consumat în ultimele 24 de ore pentru a efita supra solicitarea cu glucide sau carbohidrați, are multe rețete și un foarte bun ghid alimentar. Aplicația cunoaște toate medicamentele pentru doabet, cunoaște exact dozele recomandate în funție de greutatea corporală a utilizatorului și vârsta acestuia. Specific este faptul că poate identifica alimentele și compoziția lor după codul de bare al etichetelor.

Poți descărca aplicația  AICI

Citește și: Diabetul de tip 2 va putea fi depistat, în salivă, cu ajutorul smartphone-ului

aplicații diebet 2016Diabetes Pilot Pro

Este o aplicație disponibilă doar pentru iPhone și este disponibilă contra cost pentru 2.99 dolari pe lună. Are o interfață ușor de utilizat și de navigat. Este o  aplicație cuprinzătoare care poate ajuta în mod excepțional la gestionarea diebetului dependent de insulină. Este utilă și celor pentru care diabetul este compensat prin dietă și medicație. Aplicația știe tot și face tot. Aplicația poate solicita verificarea glicemiei. Ține minte valorile glicemiei, ora administrării medicamentelor, alimente consumate și exerciții fizice efectuate. Este una dintre cele mai bune aplicații diabet 2016. Aplicația știe când trebuie să te programezi la medic și are capacitatea de a trimite un email și partaja rapoarte direct din aplicație cître dosarul tău medical astfel âncât stabilește o legătură continuă, dar discretă cu medicul personal.

Poți descărca aplicația AICI

Sursa: healthline.com