Aplicații / mHealth

Aplicații diabet 2016 – cele mai bune

Aplicații diabet 2016 – cele mai bune

Am realizat un top al celor mai bune aplicații diabet 2016. Dacă vei compara aceste aplicații cu cele mai bune aplicații diabet din 2015 vei vedea noi apariții în top, dar și aplicații care s-au îmbunătățit spre folosul utilizatorilor.

Se poate spune că aceste cele mai bune aplicații diabet 2016 pot să îmbunătățească major viața bolnavilor, să le ofere suportul și susținerea de care au nevoie pentru a putea controla și gestiona boala, astfel încât să beneficieze de o viață cât mai aproape de normal.

Citește și: Neuropatie diabetică prevenită cu ajutorul tehnologiei

Numărul persoanelor care au diabet este în continuă creștere. Statistic, undeva în jur de 8% din populația planeteti are diabet cu o formă sau alta. Milioane și milioane de oameni se străduiesc să ducă o viață cât mai aproape de normal cu aceast dezechilibru metabolic major, care nu se poate vindeca, dar care poate fi menținut în limite normale. Tocmai pentru menținerea în limite normale a constantelor biologice aceste aplicații diabet 2016 sunt un ajutor major. 

Managementul diabetului zaharat impune control periodic și foarte frecvent al valorilor glicemiei. În funcție de valoarea acesteia pacientul știe ce are de făcut. Dieta, o viață sănătoasă, activitatea fizică și un echilibru între perioadele de relaxare și cele de activitate fizică și pshică, precum și un bun control al stresului sunt aliați de bază pentru ca un diabetic să aibă o viață normală. Aici intervin aplicațiile destinate diabeticilor, care monitorizează activitatea generală a acestora, pot măsura rapid și foarte precis glicemia și îi pot sfătui pe bolnavi ce atitudine terapeutică să urmeze. 

Monitorizarea nivelulului de glucoză este vitală pentru o persoană care suferă de diabet, iar un lucrurile pe care le au în comun toate aceste aplicații diabet 2016 este faptul că acestea contribuie la simplificarea managementului diabetului zaharat.

BG Monitor Diabetes aplicații diabet 2016

Este o aplicație pentru Android și este gratuită. Este una dintre cele mai bune aplicații diabet 2016. Are o interfață simplă, logică așa cum este Androidul în general,  elegantă și foarte ușor de gestionat. Aplicația este un fel de asistent personal care ține minte tot și care îți amintește tot ceea ce este esențial în funcție de tipul de diabet de care suferi. Aplicația calculează în funcție de o sumă de parametri personali de câtă insulină ai nevoie, ține minte ce ai mâncat și face o evaluare a carbohidraților și glucidelor. Este o aplicație utilă pentru că după ce a fost personalizată comunică foarte simplu și eficient cu tine.

Poți descărca aplicația AICI

Citește și: Tratament diabet 2016. Diabeticii își scriu singuri viitorul


aplicații diabet 2016BlueLoop

Aplicația are variante pentru Android și pentru iPhone și este gratuită în ambele sisteme de operare. Este una dintre cele mai bune aplicații pentru copiii care au diabet, având o interfață foarte prietenoasă, extrem de intuitivă și simplu de folosit. Aplicația are posibilitatea de a transmite datele părinților și poate permite partajarea informațiilor cu medic sau dietetician. Facilitatea este extrem de utilă, mai ales ca este una dintre cele mai folosite aplicații diabet pentru adolescenți și copii.  Aplicația poate trimite mesaje de avertizare și alarme părinților în cazul în care evaluează că ceva nu este în regulă sau în conformitate cu planul de dietă stabilit.

Poți descărca aplicația pentru iPhone AICI, iar pentru Android AICI

Este bine să citești și: Glucometru fără înțepătură pentru copii: FreeStyle Libre

350x350_The_Best_Diabetes_Apps_of_2016_Carb_Counting_with_LennyCarb Counting with Lenny

Este o excelenta aplicație pentru copiii care au diabet. Are variante pentru iPhone și Android și este gratuită. Interfața are un  design simplu care este distractiv pentru oricine îl utilizează, iar leul Lemmy este un partener agreabil, tonic și abil. Copiii cu diabet pot folosi foarte ușpr aplicația aceasta fiind o foarte simplă care prin care aceștia deprind regulile esențiale d enutriție care guvernează viața unei persoane cu diabet. Aplicația are și jocuri și ilustrații distractive, care îi ajută pe cei mici să facă alegeile corecte în ceea ce privește alimentele pe care le consumă, ceea ce o plasează printre cele mai bune aplicații diabet 2016.

Poți descărca aplicația pentru iPhone AICI, iar pentru Android AICI

aplicații diabet 2016Diabetes in Check

Este o aplicație disponibilă doar pentru iPhone. Interfața este simplă și intuitivă iar navigarea logică și intuitpvă. Are mai multe caracteristici utile, specifice inclusiv un jurnal, un planificator de meniu, care știe să evalueze ce s-a consumat în ultimele 24 de ore pentru a efita supra solicitarea cu glucide sau carbohidrați, are multe rețete și un foarte bun ghid alimentar. Aplicația cunoaște toate medicamentele pentru doabet, cunoaște exact dozele recomandate în funție de greutatea corporală a utilizatorului și vârsta acestuia. Specific este faptul că poate identifica alimentele și compoziția lor după codul de bare al etichetelor.

Poți descărca aplicația  AICI

Citește și: Diabetul de tip 2 va putea fi depistat, în salivă, cu ajutorul smartphone-ului

aplicații diebet 2016Diabetes Pilot Pro

Este o aplicație disponibilă doar pentru iPhone și este disponibilă contra cost pentru 2.99 dolari pe lună. Are o interfață ușor de utilizat și de navigat. Este o  aplicație cuprinzătoare care poate ajuta în mod excepțional la gestionarea diebetului dependent de insulină. Este utilă și celor pentru care diabetul este compensat prin dietă și medicație. Aplicația știe tot și face tot. Aplicația poate solicita verificarea glicemiei. Ține minte valorile glicemiei, ora administrării medicamentelor, alimente consumate și exerciții fizice efectuate. Este una dintre cele mai bune aplicații diabet 2016. Aplicația știe când trebuie să te programezi la medic și are capacitatea de a trimite un email și partaja rapoarte direct din aplicație cître dosarul tău medical astfel âncât stabilește o legătură continuă, dar discretă cu medicul personal.

Poți descărca aplicația AICI

Sursa: healthline.com

 

View Comments (5)

More in Aplicații / mHealth