Medic pediatru și sfaturi pediatrice non stop, prin telefon

O consultație de urgență prin telefon cu un medic pediatru poate fi soluția salvatoare până ajungi la clinică sau la spital cu micuțul tău. Serviciul de call center Peditel oferă sfaturi competente părinților, înlocuind astfel informațiile îndoielnice care se găsesc pe internet.

Peditel este un proiect deosebit, realizat de Fundația Părinți din România, în colaborare cu medici pediatri de la Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj Napoca. Împreună, au pus bazele unui call center disponibil non-stop la nivel național. Apelând numărul 1791, părinții vor putea discuta cu un medic pediatru, care să le ofere sfaturi medicale în situații de urgență, dar fără risc vital pentru copil.

medic pediatru peditel

Proiectul nu a fost gândit ca o alternativă la vizita medicală, fiindcă o consultație față în față este esențială pentru stabilirea unui diagnostic corect. Peditel poate însă să-i ajute pe părinți cu sfaturi competente, pentru ca ei să poată avea grijă de copil, până când vor ajunge la o clinică sau la spital.

Practic, o consultație telefonică specializată, oferită de un medic pediatru de gardă, va înlocui telefoanele disperate date la rude sau prieteni sau căutarea de informații pe internet, atunci când copilul este bolnav sau accidentat.

Citește și: Tratament revoluționar pentru cancer: copii cu leucemie, vindecați printr-o terapie nouă

Aplicând sfaturile primite prin telefon de la un medic pediatru, părintele va putea lua singur, acasă, primele măsuri corecte, ca să amelioreze starea celui mic. Astfel, va fi sigur că face exact ce trebuie și că acțiunile lui nu îi vor face copilului mai mult rău decât bine.

Consultație prin telefon cu un medic pediatru

Serviciul de call center Peditel este o premieră în România, iar numărul de urgență 1791 poate fi apelat la tarif normal, fără suprataxă, fiind disponibil în rețelele Vodafone, Orange, Telekom și Romtelecom. Numărul trebuie apelat însă doar dacă viața copilului nu este în pericol, deci nu poate înlocui apelul la numărul de urgență 112, atunci când starea celui mic este foarte gravă. La telefon va răspunde un medic pediatru de gardă, iar durata unei consultații telefonice este de aproximativ 10 minute.

După ce îi oferă părintelui primele sfaturi, medicul pediatru îi va recomanda ce să facă mai departe. De cele mai multe ori, îi va spune să-l ducă pe copil la medicul de familie sau la un medic specialist. Sunt și cazuri în care nu este necesar acest lucru și problema poate fi rezolvată prin modificarea tratamentului sau prin alte îndrumări.

 medic pediatru telefon peditel

Părinții pot găsi mai multe informații și sfaturi și pe platforma Peditel.ro, la secțiunea sfaturi medicale pediatrice. Aici, medicii de la Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj Napoca scriu informații esențiale despre diferite probleme de sănătate cu care se pot confrunta cei mici: febră, tuse, constipație, fracturi, urticarie etc.

Serviciul Peditel a fost lansat în anul 2014 la Cluj, fiind sponsorizat de Fundația Vodafone România, prin proiectul Mobile for Good.

Citește și: Medicii britanici încep să prescrie aplicații pentru tratarea afecțiunilor