RMN ultraperformant Ingenia Ambition 1.5T Philips

Un RMN ultraperformant de la Philips reduce timpul de scanare cu 50%

Compania Philips a lansat un RMN ultraperformant care elimină posibilitatea unor întreruperi îndelungate și costisitoare a operațiunilor, deoarece timpul de scanare este redus cu 50%. Astfel că întreaga procedură are o durată mai scurtă.

La o săptămână după lansarea la nivel mondial, Philips a lansat și în România echipamentul de Rezonanță Magnetică Ingenia Ambition 1.5T. Noutatea acestui echipament de Rezonanță Magnetică constă în faptul că este primul care îmbină atât tehnologia BlueSeal, cât și inovații pentru eficientizarea  fluxului de lucru. Acestea contribuie la reducerea semnificativă a timpului de pregătire al scanării, cât și a timpului de scanare, păstrând calitatea înaltă a imaginii.

Citește și: Ce trebuie să știi despre RMN (Ghid pentru pacienţi)

“Ingenia Ambition introduce tehnologia revoluționară BlueSeal de răcire a magnetului cu doar 7 litri de Heliu, comparativ cu cei peste 1500 de litri utilizați pe ehipamentele convenționale. Cei 7 litri de Heliu sunt complet încapsulați, nemaifiind necesară reumplerea cu Heliu pe toată durata functionării echipamentului. Astfel, Ingenia Ambition este primul sistem RMN ultraperformant din lume care elimină posibilitatea unor întreruperi îndelungate și costisitoare a operațiunilor, precum și dependența de o resursă al cărei stoc este imprevizibil. Mai mult decât atât, sistemul complet încapsulat nu necesită instalarea sistemului de evacuare a Heliului și cântărește 2300 kg, reducând astfel semnificativ provocările de amplasare, precum și costurile de amenajare a spațiului”, aflăm de la reprezentații firmei.

RMN ultraperformant Philips
RMN ultraperformant Philips

Noul RMN ultraperformant este mai rapid și oferă un diagnostic mai precis

În plus față de tehnologia BlueSeal, sistemul Ingenia Ambition este dotat cu alte trei tehnologii importante, care asigură confortul și complianța pacientului pe durata întregului proces, contribuie la standardizarea și accelerarea fluxului de lucru și permit obținerea unui diagnostic de încredere. Două dintre acestea, VitalEye si Vital Screen, reduc timpul de pregătire al scanării la mai putin de 1 minut, iar aplicația Compressed SENSE reduce timpul de scanare cu până la 50%.


Ingenia Ambition este primul sistem RMN ultraperformant care elimină posibilitatea unor întreruperi îndelungate

”Suntem deosebit de încântați să lansăm în România unul dintre cele mai inovatoare echipamente de Rezonanță Magnetică Philips la doar o săptămână de la lansarea global,” a spus Alexandru Popescu, Market Leader Philips Health Systems pentru Europa Centrală și de Est.

Ingenia Ambition 1.5T a fost lansat în România în cadrul Congresului Național de Radiologie și Imagistică Medicală, care s-a desfășurat în intervalul 20-22 septembrie, la Eforie Nord. 

Îți recomandăm să citești și despre: Un dispozitiv portabil poate diagnostica rapid cancerul și atacul de cord

Prima instalare a echipamentului Ingenia Ambition 1.5T a fost finalizată la Spitalul Uster, un furnizor de servicii medicale primare din cantonul Zurich, Elveția.

Sursa: Philips Romania