evaluarea somnului

Pokemon foloseste evaluarea somnului in noul sau joc

Sursa: Victoria Bell, pentru MailOnline

“Vrem să transformăm somnul în divertisment“, a spus șeful companiei Pokemon.

Pokemon Sleep va utiliza date precum cât timp a dormit utilizatorul și când s-a trezit pentru a-i monitoriza somnul. Aplicația își propune să recompenseze obiceiurile bune de somn ca parte a unui joc.

Franciza Pokemon a anunțat că dezvoltă “Pokemon Sleep”, o noua aplicație mobilă care urmărește jucătorii în timp ce dorm, bazându-se pe evaluarea somnului utilizatorilor. Datele înregistrate sunt folosite pentru un nou joc.

Conceptul, care se va lansa anul viitor, își propune să recompenseze bunele obiceiuri de somn ca parte a unui stil de viață sănătos, transformând “somnul în divertisment”. Tsunekazu Ishihara, director executiv al companiei Pokemon, a declarat la un eveniment din Tokyo că firma dezvoltă un succesor pentru jocul “Pokemon Go”, anume o aplicație bazată pe evaluarea somnului.

Jocul pentru telefon “Pokemon Go”, ce folosește realitatea augmentată, a devenit un fenomen mondial după lansarea sa în 2016.

Vezi și Apple a cumpărat un start-up care face aplicații pentru monitorizarea astmului.

Pokemon spune că aplicația va folosi date precum cât timp a dormit utilizatorul și când s-a trezit, astfel schimbând modul de joc actual. Acestă idee este dezvoltată de compania Select Button, care anterior a colaborat cu Pokemon la aplicația pentru telefon Magikarp Jump și cu Niantic, dezvoltatorii jocului “Pokemon Go”.

Franciza nu a elaborat încă cum se va schimba modul de joc în funcție de tiparele de somn. Cu toate acestea, titlul noii aplicații poate ajuta compania Pokemon să se extindă dincolo de jucătorii de bază, astfel putând intra în piața serviciilor de urmărire a sănătății.

Dl. Ishihara a spus că această aplicație ce implică evaluarea somnului are rolul de a transforma timpul în care dormim în divertisment, asemănător cu ceea ce a făcut jocul “Pokemon Go”, care a transformat plimbarea în ceva plăcut.

După mers, am decis să ne concentrăm asupra actului de a dormi. Toată lumea își petrece o mare parte din viață dormind, iar transformarea somnului în divertisment este următoarea noastră provocare la Pokemon. În plus, conceptul acestui joc este ca jucătorii să aștepte cu nerăbdare să se trezească în fiecare dimineață. Pokemon Sleep folosește informații cum ar fi timpul petrecut de jucători în timpul somnului sau timpul în care se trezesc pentru a crea un nou mod de joc de divertisment, spune directorul executiv Pokemon.

Vezi și Materialul ce monitorizează radiațiile UV pentru a preveni arsurile solare.

Nintendo a încercat să atragă fanii obișnuiți ai “Pokemon Go” la jocurile sale hibride de pe consola Switch, cu două titluri atractive pentru începători “Pokemon Let’s Go”, care au vândut mai mult de 10 milioane de copii pana la sfârșitul lunii martie.

Franciza Pokemon a fost înființată cu investiții de la companii de jocuri precum Nintendo, Game Freak și Creatures. Portofoliul lor de produse include jocuri video, filme și jucării moi, așadar Pokemon este un concurent important pentru un imperiu pop-culture de tipul Disney.

Primele două titluri Pokemon au fost lansate pe consola portabilă Nintendo Game Boy în 1996. De atunci, seria de jocuri a vândut peste 340 milioane de unități în întreaga lume. Mai mult, în cadrul unui eveniment ce a avut loc în mai, partenerul chinez NetEase Inc – care va lansa o versiune locală a jocului mobil Pokemon Quest – a declarat că intenționează să aducă mai multe jocuri Pokemon în China. Nintendo lucrează, de asemenea, cu liderul chinez de jocuri Tencent Holdings Ltd pentru a lansa dispozitivul Switch în țară.

Mai multe detalii: Gotta catch ’em snores: Pokemon to launch app that tracks your SLEEP and uses the results to create ‘a new fun game out of sleeping’.