Apple a cumparat un start-up care face aplicatii pentru monitorizarea astmului

Gigantul american a achizitionat Tueo Health, o companie care dezvolta aplicatii pentru monitorizarea astmului la copii.

Micuța companie Tueo Health este cunoscută pentru că a dezvoltat o aplicație de mobil care funcționează cu senzori de monitorizare a respirației, esențiali pentru copiii care suferă de astm. Prin intermediul senzorilor, aplicația poate realiza un profil personalizat al respirației unui copil, obținând astfel date despre cum trebuie să fie respirația lui normală, atunci când se simte bine.

Dacă în timpul nopții senzorii detectează o modificare anormală a respirației copilului, aplicația trimite imediat o alertă pe telefoanele părinților. Această alertă este informativă, dar și interactivă, pentru că le oferă adulților sfaturi utile și contextul necesar pentru a putea gestiona rapid și eficient o criză de astm. În acest fel, părinții pot beneficia de o soluție simplă și eficientă pentru monitorizarea astmului la copilul lor.

Astmul bronșic este cea mai frecventă boală cronică întâlnită la copii. Afecțiunea se manifestă prin inflamarea și îngustarea căilor respiratorii și printr-o secreție excesivă de mucus. Astfel apar tusea, dificultățile de respirație și senzația de sufocare. Fără tratament adecvat, astmul poate duce la crize grave, care pun în pericol viața copilului. De aceea, momitorizarea astmului și urmarea tratamentului recomandat de medic sunt esențiale pentru orice persoană diagnosticată cu această afecțiune, în special pentru copii.

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial peste 235 de milioane de oameni suferă de astm bronșic, iar numărul lor este în creștere. Cele mai multe cazuri sunt întâlnite în țările mai sărace sau în curs de dezvoltare.

Gigantul Apple devine tot mai interesat de inovații și achiziții în domeniul e-health, oferind tot mai multe funcții de monitorizare a sănătății pe dispozitivele sale, în special pe Apple Watch, unde a introdus de curând și posibilitatea efectuării unui EKG.

De altfel, experții cred că este posibil ca noul Apple Watch 5, care va fi lansat în toamna acestui an, să vină și cu funcții de monitorizare a somnului. Astfel, cumpărarea Tueo este un pas firesc și extrem de util. Nu există detalii despre tranzacția dintre Apple și Tueo, dar jurnaliștii americani cred că a avut loc la sfârșitul anului trecut.

Achiziții de acest fel sunt numeroase în cazul Apple, deși nu totdeauna compania vrea să ofere și detalii despre ele. În 2016, Apple a cumpărat Gliimpse, un start-up care oferă soluții de agregare a rapoartelor medicale, iar în 2017 a achiziționat Beddit, o companie care produce senzori de monitorizare a somnului.

Sursa: CNBC, MacRumors

Citește și Samsung pregateste un tricou care poate diagnostica boli de plamani