Roche cumpără mySugr, aplicația pentru monitorizarea diabetului dezvoltată de pacienții diabetici

Producătorul de medicamente Roche cumpără mySugr, aplicația pentru monitorizarea diabetului dezvoltată de pacienții cu diabet despre care am mai vorbit și aici.

„Am creat mySugr pentru a rezolva problemele de zi cu zi ale pacienților cu diabet pe de o parte și, pe de altă parte, pentru a le simplifica acestora viața, totul cu ajutorul smartphone-ului. Până acum, aplicația noastră le-a făcut celor peste un milion de utilizatori viața mai ușoară. Cu ajutorul expertizei celor de la Roche, suntem siguri cp mySugr va deveni un prieten indispensabil al oamenilor care suferă de diabet”, spune Frank Westermann, CEO și co-fondator mySugr.

Te-ar putea interesa și Roche va folosi o aplicaţie mobilă pentru a urmări evoluţia pacienţilor cu Boala Parkinson. 

Realizată de patru antreprenori pasionați, aplicația pentru monitorizarea diabetului mySugr devine centrul diviziei de servicii digitale de sănătate a companiei, Roche Diabetes Care.  Parteneriatul cu Roche întărește și mai mult ceea ce diferențiază aplicația de toate celelalte servicii de ehealth de pe piață: focusul pe pacient. Ambii parteneri se așteaptă ca mySugr să schimbe într-o manieră pozitivă universul pacienților cu diabet.

Citește și Aplicații diabet 2016 – cele mai bune.

„Ne bucurăm enorm că am reușit să realizăm parteneriatul cu mySugr, mai ales având în vedere noua noastră direcție: ne concentrăm asupra soluțiilor de sănătate digitală centrate pe nevoile reale ale pacienților cu diabet. Noi, la Roche, lucrăm intens la redefinirea modalităților prin care sunt îngrijiți pacienții cu diabet, concentrându-ne mai ales asupra eficientizării comunicării dintre ei și aparținătorii lor”, povestește Marcel Gmuender, Director Global al diviziei Roche Diabetes Care.

Chiar dacă este un punct central în cadrul strategiei de sănătate digitală a Roche Diabetes Care, mySugr rămâne o entitate legală separată, cu o platformă deschisă pentru toate device-urile și serviciile pe care le folosesc pacienții cu diabet.

Comunicatul de presă original aici.