Sectie de Terapie Intensiva Neonatala, dotata cu sistem de supraveghere video

Sectia de Terapie Intensiva Neonatala a Spitalului Constanta a fost renovata si modernizata cu implicarea asociatiilor Daruieste Aripi si Inima Copiilor si a Fundatiei Vodafone Romania.

Soluția de telemedicină cu care a fost dotată noua secție de terapie intensivă oferă un sistem de supraveghere video a pacienților. Fiecare salon este dotat cu o cameră de supraveghere, care în caz de urgență poate face automat zoom pe monitoarele care afișează funcțiile vitale ale copiilor.

În holul central se află monitoare care afișează funcțiile vitale sau imagini din saloane și camere de supraveghere pentru monitorizarea activității de pe hol. În camera medicilor a fost instalat un videowall.

Soluția de telemedicină permite transmiterea de imagini și informații medicale în timp real, dar și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților și organizarea de videoconferințe.

Lucrările de renovare la secția de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Spitalului Județean Constanța au început în august 2017, iar investiția totală s-a ridicat la 2.060.000 de euro.

Anual, în acest compartiment de terapie intensivă neonatală primesc îngrijire peste 1.000 de copii născuți cu afecțiuni medicale sau prematur.

telemedicina spital constanta

În urma lucrărilor de renovare, compartimentul dispune acum de 22 de locuri la terapie intensivă, împărțite în 6 saloane cu câte un pat și 8 saloane cu câte două paturi, plus 10 locuri pentru prematuri. Noua schemă a unității permite extinderea capacității până la 30 de locuri, în cazul unei eventuale creșteri a numărului de pacienți.

Secția a fost modernizată după modelul celei de la Spitalul Marie Curie din București, care este acum considerată cea mai modernă secție de terapie intensivă nou-născuți din Europa.

Camera pentru pregătirea laptelui și camera pentru pregătirea perfuziilor sterile sunt dotate cu hote de flux laminar, ceea ce  permite prepararea perfuziilor în mediu steril și conduce la reducerea  masivă a infecțiilor nosocomiale.

Climatizarea și tratarea aerului se fac prin 30 de cutii filtrante prevăzute cu filtre HEPA 14, care sunt recomandate pentru sălile de operație și secțiile de terapie intensivă.

Saloanele sunt dotate cu pandante și console medicale, cu o rețea de distribuție a gazelor medicale și echipamente integrate de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor.

Citește și Specialistul în chirurgie fetală care face miracole