Young business woman relaxing on a floor. [url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786622][img]http://dl.dropbox.com/u/40117171/business.jpg[/img][/url]

Aplicația detector de stres

Pentru a face față stărilor intense și de cele mai multe ori neplăcute, folosește aplicația aplicația detector de stres inovator – Check Stress (valabilă în sistemele IOS și Android).

Stresul, pe termen lung, are efecte negative asupra sănătății și performanțelor noastre. Aplicația detector de stres (Check Stress) este un instrument nou care te învață să gestionezi nivelul de stres emoțional și fizic.

Mai mult inamic decât prieten

Dacă în doze mici, stresul este benefic – în sensul că ne dă mici implusuri pentru a depăși unele obstacole sau chiar pentru a evolua, nu același lucru putem spune și despre situațiile în care simțim presiune. Înaintea unui examen sau al unui interviu ori atunci când trebuie să luăm cuvântul în public, mulți dintre noi simțim cum inima e gata să o ia la trap, cum ne transpiră palmele ori simțim uscăciunea gurii. În acel moment, apar reacțiile corpului la stres: crește ritmul cardiac, rata fluxului de sânge se accelerează și, în același timp, crește tensiunea arterială, iar prin eliberarea acizilor grași în sânge cresc atât colesterolul, cât și trigliceridele.

Citește și: Aplicații care te ajută să depistezi cancerul de sân

Cum funcționează aplicația detector de stres

O poți folosi foarte ușor odată ce ai descărcat-o, indiferent dacă îți faci cont sau nu. Tot ceea ce trebuie să faci este să deschizi aplicația detector de stres, să-ți așezi degetul arătător pe blițul camerei (care se luminează) și să aștepți ca aplicația să-și facă treaba. Tot acest proces durează în jur două minute. După expirarea timpului, aplicația detector de stres îți afișează un procentaj al nivelului de stres pe care îl resimți și un mesaj cu o recomandare, în cazul în care ai atins o valoare considerată periculoasă pentru sănătatea ta.

Citește și: Stai drept și controlează stresul!

Scapă de stres!

Ușor de zis, greu de făcut, dar nu imposibil! Începe prin a face în fiecare zi o activitate care-ți face plăcere. Nu neglija mișcarea, 30 de minute de sport zilnic contribuie mult la eliberarea de stres. Nu mai ține închise în tine toate nemulțumirile sau frustrările, nu lăsa anxietatea să pună stăpânire pe tine. Poate nu te gândești că au neapărat o legătură cu stresul, dar nu ar strica o schimbare a obiceiurilor alimentare. Ceea ce mâncăm poate influența starea de spirit datorită unor alimente care conțin triptofan, o proteină pe care organismul nostru o transformă în serotonină, substanța care ne aduce zâmbetul pe buze. Alimentele care aduc fericirea sunt bananele, ciocolata neagră, carnea de curcan, spanacul, dovleacul, broccoli, cartofii. Încearcă toate acestea și aplicația detector de stres îți va confirma, dacă mai ai nevoie, că schimbările pe care tocmai le-ai făcut au redus nivelul de stres.

Dacă ești amator de mișcare în aer liber, citește și: Top 5 aplicații Android șu IOS pentru fitness